Investiții târgumureșene, cofinanțate prin credit bancar

Distribuie pe:

În ședința de săptămâna trecută (18 decembrie 2014), Consiliul Municipal Târgu-Mureș a aprobat contractarea unei finanțări rambursabile interne sau externe în valoare de maxim 39 milioane lei, cu o maturitate de minim 10 ani și maxim 15 ani.

„Creditul pe care vrem să-l contractăm e un credit care ne ajută pentru cofinanțarea unor proiecte pe care le-am câștigat la Uniunea Europeană. Aici putem vorbi de Platoul Cornești, legătura dintre Tudor și Spitalul Județean, toate drumurile care fac legătura în ceea ce privește infrastructura, iluminat, cabluri, vorbim de iazul batal care este un proiect câștigat cu bani de la Uniunea Europeană, deci cofinanțarea acestor proiecte să le facem și printr-un credit. În momentul în care avem la ora actuală peste 40 - 50 de milioane de euro câștigați și în curs de derulare pentru anul viitor de la Uniunea Europeană, trebuie să venim și noi cu bugetul local, buget care nu vrem să îl diminuăm la lucrări, ci vrem să facem acest acord împreună cu o bancă", a explicat viceprimarul Claudiu Maior.

Concret, creditul bancar de 39 milioane lei va fi utilizat astfel: 22,8 milioane lei pentru proiectul „Creare stradă de legătură între strada Livezeni și Spitalul Județean de Urgență Mureș", 7,5 milioane lei pentru proiectul „Modernizare și reamenajare spații publice de agrement la Platoul Cornești", 6,1 milioane lei pentru proiectul „Reabilitarea termică a 26 de blocuri de locuințe în Târgu-Mureș - Lot II" și 2,6 milioane lei pentru proiectul „Reabilitare termică a 10 blocuri de locuințe în Târgu-Mureș - Lot I". 

Lasă un comentariu