HANDBAL - SC Mureșul se pregătește pentru retur

Distribuie pe:

Handbalistele mureșene nu prea au savurat Sărbătorile de Crăciun. Echipa SC Mureșul a intrat într-un turneu de pregătire la Târgu-Mureș, în Sala Sporturilor, alături de formațiile din Liga Națională, HC Zalău și CSM Cetate Deva. Sâmbătă, 27 decembrie, formația SC Mureșul a cedat cu 25-26 în fața echipei HC Zalău. Duminică seara, 28 decembrie, elevele lui Gheorghe Covaciu au întâlnit echipa CSM Cetate Deva pe care au condus-o cu 15-14 la pauză. Repriza secundă parcă a fost de coșmar. Mureșencele au reușit să înscrie 7 goluri, iar oaspetele 15, de la reluare, în doar 15 minute. Finalul s-a încheiat în favoarea celor de la Deva cu 31-24. De menționat că la SC Mureșul Târgu-Mureș nu au evoluat jucătoarele Alina Moloci, Comșa și Tamaș.

„În primul rând, această formație are nevoie de bani pentru a face performanță. Fetele sunt neplătite de câteva luni. Avem un antrenor nou, respectiv pe Gheorghe Covaciu, și vom lupta pentru a rămâne pe prima scenă handbalistică a țării. Avem o nouă jucătoare în pregătiri, respectiv Bianca Grigore, extremă dreaptă, de la ASM Buzău. Am dori să aducem două jucătoare de la Ferencvaros Budapest, din Liga 1 Ungaria, însă banii nu ne sunt suficienți. Echipele adverse sunt mult cu bugetul peste al nostru, și acest fapt trebuie să îl înțeleagă toți. Noi avem 400.000 de lei, în timp ce doar Deva are 5.000.000 de lei. Le urez «La Mulți Ani!», la toți susținătorii formației noastre", a afirmat Teodor Rad, președintele SC Mureșul.

Au jucat pentru SC Mureșul: Diaconu, Petroneac - Deac, Savica, Sunea, Klimek, Bucin, Serediuc, Taby Rad, Lazăr, Nagy B., Bianca Grigore.

„Am avut un tur dezastruos pe care trebuie să îl uităm. Am început pregătirea pentru retur la Platoul Cornești cu tururi de alergări, iar acum susținem acest turneu în Sala Sporturilor, în care verificăm jocul în teren. Avem jucătoare care ne lipsesc, dar este important să ne pregătim suficient pentru ca în retur să facem puncte, și dorința pentru anul 2015 este să evităm retrogradarea", a declarat Gheorghe Covaciu, antrenor principal SC Mureșul.

Formația feminină de handbal SC Mureșul a întâlnit luni, 29 decembrie, în Sala Sporturilor dinTârgu-Mureș, echipa CSM Cetate Deva, în al doilea joc amical.

Lasă un comentariu