Colind în Ajunul Crăciunului

Distribuie pe:

În ajunul Marii Sărbători a Crăciunului, miercuri, 24 decembrie 2014, sub cupola înaltă a Catedralei Mari Ortodoxe cu hramul „Înălțarea Domnului", din Târgu-Mureș, a avut loc cea de a XXIV-a ediție de colinde și aniversarea a 80 de ani de cântare bisericească.

Manifestarea a fost organizată de către preoții catedralei și Corala „Tropar", dirijată de conferențiar universitar doctor Lelia Mariana Albu. Dintre colindele prezentate enumerăm câteva titluri: „Trei crai", „Sus în vârful muntelui", „Lioară", „Sus pe cerul înstelat", „Seara Crăciunului nost" etc. „Trei crai de la răsărit/Cu stea au călătorit/

Și-au mers după cum citim,/Până la Ierusalim."

În final, sub bagheta conferențiarului universitar doctor Lelia Mariana Albu, Corala „Tropar", împreună cu cei care au asistat la seara de colinde, a interpretat colindele „Trei păstori" și „O, ce veste minunată". „O, ce veste minunată/În Betleem ni se-arată/Astăzi s-a născut/Cel fără de început/Cum au spus proorocii."

Așadar, cei prezenți la acest eveniment, desfășurat de câțiva ani, au dorit să trăiască momente frumoase înainte de sărbători și a pornirii colindelor.

Participant la acest eveniment preotul doctor Gheorghe Șincan a mulțumit membrilor Coralei „Tropar" care a rostit prin aceste colinde „O rugăciune către Dumnezeu. De aici mergeți și colindați pe cei dragi. Dumnezeu să vă ajute și «Sărbători fericite!»".

Lasă un comentariu