Minorii, interzişi în cluburi şi discoteci?!

Distribuie pe:

Un proiect de lege publicat pe pagina oficială a Senatului, iniţiat de senatorul liberal Sebastian Grapă, propune nici mai mult, nici mai puţin decât ca minorii să aibă acces în baruri, cluburi sau discoteci numai dacă sunt însoţiţi de un adult.

„Proiectul meu de lege prevede ca minorii, cei care au sub 18 ani, să poată intra în localurile în care se serveşte alcool şi ţigări doar însoţiţi de un adult sau de către un tutore, persoană care să preia responsabilitatea a ceea ce face acel minor acolo. Trebuie să-i păzim pe aceşti copii, să nu mai intre în găşti.

Sunt baruri care trăiesc cu precădere din consumul pe care îl fac copiii când lipsesc de la şcoală, în timpul orelor sau după ce ies de la cursuri", a declarat iniţiatorul actului normativ.

Mai mult, dacă propunerea legislativă va fi adoptată de parlamentari, reprezentanţii localurilor vor fi obligaţi să-i legitimeze pe clienţii minori, în caz contrar aceştia riscând amenzi cuprinse între 500 şi 5.000 de lei.

Deocamdată, propunerea legislativă se află în dezbate publică la Senat, însă decizia finală se va lua în Camera Deputaţilor.

Lasă un comentariu