Falsificatorul Adevărului (V)

Distribuie pe:

Poporul român este, tot mai intens, ţinta celor mai aberante psihoze păgâne proferate în spaţiul public: „Plevuşca" PAVEL CORUŢ (XVI)

Acest documentar este o replică la trei din cărţile lui Pavel Coruţ:„Mântuirea de după marea rătăcire" (I), „Secretele vârstelor de aur"(II), „Arta succesului la români" (III)!

Contra Tainelor Bisericii. P.C. nu înţelege că Botezul este naşterea într-o viaţă nouă, creştină, ci se mărgineşte să constate gratuit, în virtutea necredinţei sale, că „ritualul botezului în apă este şi nesănătos şi total ineficient ca legătura dintre om şi vreo făptură divină cât de mică" (I, pg.142)! Este o hulă!

P.C. perorează despre solemnitatea maiestuoasă a Cununiei prin care Biserica consfinţeşte căsătoria dintre bărbat şi femeie, catalogând-o „un ritual porcos şi imoral" (I, pg.429)!

P.C. nu înţelege că Spovedania este partea principală a Tainei pocăinţei, prin care creştinii dobândesc iertarea păcatelor făcute după botez, dar o repudiază prin aprecieri ostentative nefondate: „Spovedania şi iertarea sunt două procedee prin care paraziţii mistici… continuă activităţile imorale" (I, pg.445)! Este o hulă!

Contra înmormântării. P.C. nu pricepe că înmormântarea creştinilor presupune întoarcerea trupului în pământ, propunând practica păgână a incinerării, „motiv" pentru care confundă ceremonialul funerar cu „un spectacol trist şi deloc igienic" (I, pg.432)! Este o hulă!

Contra aprinderii candelelor şi a lumânărilor. P.C. nu admite că aprinderea candelei în faţa unor icoane este o cinstire a celui reprezentat pe ea, ca jertfă adusă lui Dumnezeu prin arderea untdelemnului, dar „ştie" el că „Aprinderea de candele, lumânări sau tămâie nu alungă întunericul spiritual" (I, pg.446)! Este o hulă!

Contra monumentelor funerare şi a pomenirii repausaţilor. P.C. nu ia aminte că răposaţii din cimitir „nu sunt morţi", ci doar „sunt culcaţi şi dorm", de aceea şi consideră că monumentele funerare „nu au nici un rost, ci ocupă degeaba porţiuni de pământ folosibil. La fel de inutile sunt ritualurile religioase de înhumare şi pomenire a sufletelor" (II, pg.32)! Este o hulă!

Contra minunilor. P.C. nu crede în măsurile excepţionale de securitate asupra garantării autenticităţii marii minuni, luate de autorităţi cu fiecare sărbătoare de Paşti la Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, unde Sf. Lumină coboară din cer şi aprinde instantaneu candelele şi lumânările credincioşilor, dar ne „explică" el … misterul (inexplicabil ştiinţific) al flăcării care nu arde feţele oamenilor: „i-am explicat procedeul prin care preoţii ortodocşi produc minunea. Ei folosesc un amestec de magneziu şi fosfor umed, pe care îl pun în vata şi în lumânările de pe presupusul mormânt al lui Jeshua (Iisus - n.a.). Când amestecul incendiar se usucă, magneziul se autoaprinde, iar fosforul întreţine arderea. Kaput miracol divin! Simplă şarlatanie mistică" (II, pg.114)! Este o hulă!

Lasă un comentariu