Judecătoria Sectorului 1: Tribunalul Bucureşti va judeca procesul în care Kovesi a dat în judecată Antena 3

Distribuie pe:

Judecătoria Sectorului 1 a decis declinarea competenţei de judecare în favoarea Tribunalului Bucureşti a procesului în care şeful DNA, Laura Codruţa Kovesi, a dat în judecată postul Antena 3 şi alte persoane pentru afirmaţii privind viaţa sa personală.

Judecătoria Sectorului 1 a admis luni excepţia necompetenţei materiale a instanţei şi a declinat competenţa de soluţionare a cauzei în favoarea Tribunalului Bucureşti, decizia fiind definitivă.

Excepţia privind necompetenţa materială a instanţei a fost ridicată, luni, de avocatul lui Mihai Gâdea.

În iunie 2014, Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, a dat în judecată postul Antena 3, Mugur Ciuvică, preşedintele Grupului de Investigaţii Politice, Mihai Gâdea, directorul postului Antena 3, analistul politic Radu Tudor, jurnaliştii Răzvan Savaliuc şi Bianca Nae.

Kovesi susţine, în acţiunea depusă în instanţă împotriva Antenei 3, că, în cadrul emisiunii „Sinteza Zilei" din data de 19 iunie, s-a acreditat ideea că ea a muşamalizat timp de câteva zile dosarul în care se efectuau cercetări faţă de fratele preşedintelui ţării, iar exprimarea folosită pentru prezentarea acestor neadevăruri a fost iresponsabilă.

Ea cere instanţei obligarea pârâţilor - Mihai Gâdea, Mugur Ciuvică, Bianca Nae, Radu Tudor, Răzvan Savaliuc, dar şi persoana juridică Antena 3 - la plata în solidar a sumei de 1.000.000 lei reprezentând prejudiciul creat, dar şi a cheltuielilor de judecată.

În cererea depusă se spune că, în cadrul emisiunii, au fost prezentate mai multe fapte şi au fost făcute afirmaţii mincinoase care au creat reclamantei un grav prejudiciu de imagine şi au adus o gravă atingere demnităţii umane.

Potrivit Laurei Kovesi, emisiunea prezentată de acest post de televiziune şi susţinerile persoanelor angajate sau invitate în cadrul emisiunii au încălcat: „pe latură socială - necesitatea unei informări corecte şi obiective a opiniei publice, pe latură legală - normele privitoare la dreptul la viaţă intimă, familială şi privată, dreptul la propria imagine, privitoare la accesul liber al persoanelor la informaţiile de interes public".

Informaţiile astfel prezentate de emisiunea Sinteza Zilei nu au o bază reală şi reiese cu certitudine faptul că au fost făcute doar cu scop defăimător, se mai spune în acţiune.

 

Lasă un comentariu