DACĂ NU ÎŢI PLACE LOCUL DE MUNCĂ... TE ÎNGRAŞI

Distribuie pe:

Cercetătorii britanici, citaţi de descopera.ro, au constatat că angajaţii care îşi urăsc locurile de muncă prezintă un risc mai mare de îngrăşare, întrucât aleg alimente nesănătoase pentru mesele de prânz, în zilele cu agende de lucru stresante. Prin comparaţie, angajaţii care au o atitudine pozitivă faţă de locurile lor de muncă aleg alimente sănătoase pentru mesele de prânz, orientându-se spre salate şi sandvişuri.

„Peste trei sferturi (77%) dintre cei 2.000 de angajaţi britanici participanţi la acest studiu au spus că atmosfera de la locul de muncă influenţează, în mod categoric, alegerea alimentelor pentru mesele de prânz. Jumătate dintre ei au spus că aleg întotdeauna alimente sănătoase în zilele în care se simt fericiţi şi bine dispuşi.

Totuşi, imediat ce au parte de o zi dificilă la birou, mai mult de jumătate (54%) dintre respondenţi renunţă la alimentele sănătoase, precum sushi şi salate, în favoarea unor preparate precum burgeri şi pizza. O zi proastă la locul de muncă reprezintă, de asemenea, de departe, cea mai populară scuză pentru adoptarea unui comportament alimentar nesănătos, denumit mâncat de consolare, 72% dintre respondenţi recunoscând că procedează astfel.

În general, patru mese de prânz dintr-o săptămână de lucru obişnuită sunt alese în funcţie de starea de spirit. Angajatul tipic va mânca preparate de tip fast-food, la birou, de 38 de ori într-un an, în zilele când are o stare de spirit proastă. 45% dintre respondenţi au spus că, cu cât este mai proastă starea lor de spirit, cu atât vor fi mai indulgenţi faţă de dietele lor.

Din fericire, 45% au spus că o masă de prânz tipică dintr-o zi de muncă este destul de proaspătă, însă 30% au spus că acele prânzuri sunt grase şi unsuroase", explică specialiştii britanici.

Studiul a arătat, de asemenea, că alimentele de tip fast-food sunt dăunătoare nu doar pentru siluetă, ci şi pentru portofel, întrucât angajatul tipic britanic cheltuieşte, în medie, 221,76 de lire sterline pe alimente nesănătoase într-un an, doar cu scopul de a-şi ameliora dispoziţia. 

Lasă un comentariu