Contradicţii, falsuri, inepţii (II)

Distribuie pe:

Poporul român este, tot mai intens, ţinta celor mai aberante psihoze păgâne proferate în spaţiul public: „Plevuşca" PAVEL CORUŢ (XVIII)

Acest documentar este o replică la trei din cărţile lui Pavel Coruţ: „Mântuirea de după marea rătăcire" (I), „Secretele vârstelor de aur"(II), „Arta succesului la români" (III)!

Falsuri

a). Pavel Coruţ: „Aproape 22 de secole Omenirea terrană a fost minţită de religioşi (creştini - n.a.) în numele zeilor" (I, pg.168)! Este fals! Timp de 21 de secole, în numele iubirii de oameni a lui Dumnezeu, omenirea a cunoscut şi cunoaşte Adevărul în şi prin Hristos şi Biserica Sa.

b). „Jeshua din Nazaretul Iudeii nu este cunoscut ca personalitate istorică, deoarece nici unul dintre istoricii care au tratat perioada pretinselor sale minuni nu l-a menţionat" (I; pg.230). Este fals! Cei mai veritabili istorici ai secolului I d.Hr., Tacitus şi Josephus Flavius, au conformat în scrierile lor veridicitatea prezenţei în lume a Domnului nostru Iisus Hristos.

c). P.C.: „În prezent… creştinii aşteaptă marea trecere pe data de 21.12.2012" (I, pg.180)! Este fals! Niciodată, în istorie, ortodocşii nu au profeţit că A Doua Preaslăvită Venire a Mântuitorului Hristos se va produce într-o zi anume, aşteptându-L în aceasta!

d). P.C.: „Religioşii îl acuză pe Dumnezeu de toate necazurile vieţii lor, spunând că aşa a fost voia Domnului" (II, pg.618)! Este fals! Ortodocşii nu îL acuză pe Dumnezeu în nici o împrejurare, ci Îi mulţumesc pentru necazurile pe care le îngăduie să vină peste noi, din cauza păcatelor pe care le-am făcut! Tocmai de aceea, ca unii care ştim că voia lui Dumnezeu lucrează spre binele nostru, inclusiv în suferinţe mângâietoare, noi şi spunem: facă-se voia Ta!

e). P.C.: „Suntem cu toţii nişte mari mincinoşi. Da, aşa suntem" (III, pg.36)! Este fals! A-i aduce pe oameni la acelaşi numitor comun, ştiind că nu toţi suntem la fel, este o generalizare pe care mintea întreagă nu o poate face: dacă P.C. este un mare mincinos, nu înseamnă că toţi oamenii sunt aşa! Mai există şi oameni sinceri, care evită să mintă…

f). P.C.: „Dacă religia… creştină exprimă voinţa lui Dumnezeu, cum susţin paraziţii mistici, de ce efectele ei sunt atât de negative în naţiunea noastră ? " (I, pg.55) Este fals! Cauza greutăţilor prin care trecem nu este generată de „răutatea" lui Dumnezeu, ci de păcatele puţinei noastre credinţe! Voinţa lui Dumnezeu nu poate fi susceptibilă, chiar şi când ne „cerne" prin „foc", pentru că Dumnezeu voieşte ca toţi cei ce vor crede în Hristos să nu piară, ci să aibă viaţă veşnică!

g). P.C.: „Nici o religie nu a primit de la Cer puterea de a ierta" ! (III, pg.13) Este fals! Puterea de iertare a păcatelor a fost dată haric de către Hristos apostolilor Săi, iar aceştia au transmis-o mai departe urmaşilor lor, peste veacuri, în Ortodoxie!

Inepţii

1). „Fenomenul" extraterestru (despre care P.C. spune că există, conform „probelor sigure" deţinute de „ştiinţă", într-un Univers cu „infinităţi de civilizaţii raţionale… majoritatea de tip humanoid" - I, pg.16), nu este altceva decât o lucrare demonică în ale cărei „capcane" cad acele minţi unde imaginaţia o ia înaintea realităţii!

2.). Nu ar fi lipsit de interes ca, în virtutea „dovezilor ştiinţifice" despre care ne vorbeşte P.C., să ne arate şi nouă, celor care ştim să diavolul poate lua chipuri chiar şi de îngeri, măcar un „reptilian" (I, pg.39) „capturat" din „universurile paralele"!

Lasă un comentariu