Dascăli mureşeni - MIHAELA GABRIELA CHIRTEŞ

Distribuie pe:

Dascălul Mihaela Gabriela Chirteş (n. Moldovan) este profesor pentru învăţământul primar la Şcoala Gimnazială Solovăstru.

S-a născut la 26 aprilie 1981 în Reghin, judeţul Mureş. Părinţii: Avram Moldovan, maistru instructor la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă nr. 3, Reghin (pensionar în prezent), şi Silvia Moldovan, bucătar la Creşa de copii Reghin. Este căsătorită şi are doua fetiţe, Alexia Maria şi Thea Anastasia, soţul, Flaviu Nicolae, este coordonator service la SC Heineken România SA. A studiat la Liceul Pedagogic ,,Mihai Eminescu" (spe-cializarea învăţători-educatoare) din Târgu-Mureş între anii 1995-2000. Îşi aminteşte cu drag de anii de liceu, de profesorii care au pregătit-o pentru cariera didactică. Consideră că de-a lungul anilor de liceu a reuşit să-şi construiască o bază solidă de cunoştinţe, indispensabilă în cariera de dascăl. A continuat

să studieze ştiinţele juridice la Facultatea de Drept a Universităţii ,,Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, între anii 2000-2005. A urmat apoi masteratul la Universitatea ,,Petru Maior" din Târgu-Mureş, între anii 2007-2008, la specializarea Consultanţă juridică şi managementul afacerilor. Deşi a studiat ştiinţele juridice, doamna profesoară a ales să profeseze tot în învăţământul primar, considerând însă că studiile de drept au ajutat-o să-şi dezvolte o capacitate superioară de analiză, să dobândească cunoştinţe într-un domeniu nou şi interesant faţă de ceea ce studiase până atunci. Toate acestea o ajută să fie un dascăl mai bun, să transmită elevilor săi şi cunoştinţe dobândite în acest domeniu de studiu.

Şi-a început activitatea la Şcoala Generală nr. 3 Reghin (actual Grup Şcolar ,,Petru Maior") în anul 2001. Din anul 2003 a devenit titulară la Şcoala Gimnazială Solovăstru, unde îşi desfăşoară activitatea şi în prezent. A obţinut definitivatul în anul 2003 şi gradul II în anul 2009. De asemenea, a participat la multe cursuri de pregătire şi perfecţionare profesională, fiind mereu preocupată de noutăţile apărute în domeniul său de activitate. Elevii pregătiţi de doamna profesoară Mihaela Gabrielă Chirteş au participat la diferite concursuri şcolare specifice claselor primare, dintre care menţionăm : concursul de matematică ,,Cangurul'', concursul naţional ,,Euro Junior'' (limba română şi matematică), concursul naţional ,,Mărţişor pentru Ion Creangă'' (arte plastice). Elevii au obţinut trei menţiuni la concursul ,,Euro Junior'' şi două premii I la concursul ,,Mărţişor pentru Ion Creangă''.

Pe lângă activitatea de la catedră, doamna profesoară a participat la redactarea unor auxiliare didactice în calitate de coautor şi consultant de specialitate. Acestea sunt: „Cunoaşterea mediului - preşcolari", (2010), ,,Cunoaşterea mediului - clasele I -II" (2011), ,,Cunoaşterea mediului - clasele III-IV" (2011), ,,Cunoaşterea mediului - clasa a III-a" (2011), ,,Edu English" (2012), ,,Consultant de specialitate Edu Matematică, clasele I- II", (2012). Toate apărute la Editura Edu din Târgu-Mureş.

Lasă un comentariu