Constatări postdecembriste

Distribuie pe:

Printre neamurile Europei suntem una dintre cele mai bogate țări lăsate de Bunul Dumnezeu pe acest colț european. Păcat că, după 25 de ani, după atâta timp, un popor creștin, deștept, cu greu își găsește păstorul și pasul care să-i apere istoria și neamul.

Alexandru Ioan Cuza a fost „opincar de-al nostru", și mai-marii l-au mazilit cu deșteptăciunea lor. Ne-a trebuit „sânge albastru", care, cât de cât, ne-a modernizat opinca. Carol I și Ferdinand I au reușit să-l mai aducă pe român pe făgașul cel bun. Erau, pe atunci, generații de români, care au luptat pentru bucata de pământ strămoșesc, în stare să-și dea viața.

Românii de astăzi, cei care au părăsit țara, au deschis ochii și au văzut realitatea. Și nu ne putem lăuda. Într-o țară bogată, din care turcii au dus aur cu carul, grecii la fel, austriecii și ungurii, de asemenea, să nu mai vorbim, o ducem noi românii, așa cum o ducem. Rușii și astăzi ne râd în nas că Tezaurul României este încă la ei. De fiecare dată „civilizații maghiari" ne etichetează cu sloganul „Ciganyók!", pentru că, în august 1919, am pus opinca pe Parlamentul din Pesta.

Cu părere de rău, trebuie să spun că domnul Băsescu, dar și ceilalți, a dus România, în cei 10 ani de domnie, înconjurat de hoți și de lepre, la dezastru. A împărțit țara în două: în săraci și bogați. Unii întorc banii cu lopata, iar ceilalți rabdă de foame. Iată rezultatul celor 25 ani de democrație românească.

Mi se face părul măciucă, deși e alb, că, în 25 de ani, de la 22 de milioane de români, să ajungem la 19 milioane!

Apoi, mai aduceți, fraților, de la UDMR, un ministru al Sănătății, să mai desființeze câteva zeci de spitale.

La sfârșit de decembrie 2014, de curiozitate, am dat drumul Antenei 3. Ce făceau, în lipsă de altceva? Jucau, ca la teatru, procesul lui Nicolae și al Elenei Ceaușescu și discutau despre cum au fost ei vinovați și împușcați. Printre palavre, a venit vorba și despre acei „decreței", adică, despre nașterea copiilor cu interzicerea avortului. Într-adevăr, a fost greu, dar cei care au scăpat și au crescut, astăzi sunt în țările europene slugi sau patroni. După noroc. Cei care astăzi sunt părăsiți de părinți fură, să nu moară de foame, de dormit dorm prin canale. Nici acolo nu se mai poate, că e frig, că nu mai există țevi cu apă caldă, fiindcă noile case, pardon vile și palate, au centrale termice proprii.

Din păcate, cu cei 600 de deputați țara tot așa merge, adică pe trei roți.

Așadar, văzând spectacolul, mai mult m-a întristat că, iată, cei de la Antena 3 nu mai au subiecte!

Lasă un comentariu