Autostrada Câmpia Turzii - Ogra - Târgu-Mureș, licitată!

Distribuie pe:

În urma finalizării procedurii de licitație privind atribuirea contractelor aferente autostrăzii Câmpia Turzii - Ogra - Târgu-Mureș, având ca sursă de finanțare fondurile europene nerambursabile, constructorii desemnați de Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR) sunt asocierile Strabag-Straco Grup, Straco Grup-Specialist Consulting-Total Road, Lemacons-Vega 93-Arcada Company și Geiger Transilvania - Wilhekm Geiger.

Primul tronson, în lungime de 17,9 kilometri, costă 397,7 milioane lei, fără TVA, durata de execuție fiind de un an și patru luni. Cel de-al doilea tronson costă 251,3 milioane de lei, fără TVA, și are o lungime de 10,105 km, urmând să fie executat într-un an.

Straco Grup va proiecta și executa încă 15,7 km din proiect (secțiunea 2A, Ogra - Câmpia Turzii, lotul 3),

în asociere cu firmele Specialist Consulting și Total Road, în valoare de 279,7 milioane de lei, fără TVA. Durata execuției este de un an și patru luni.

Pentru construcția tronsonului Târgu-Mureș - Ungheni, plus un drum de legătură, CNADNR a desemnat câștigător asocierea dintre firmele Lemacons, Vega 93 și Arcada Company. Valoarea contractului este de 179,78 milioane de lei fără TVA pentru 9,2 km (din care 4,7 km drumul de legătură), durata execuției fiind de un an.

Firmele Geiger Transilvania și Wilhelm Geiger vor realiza proiectarea și execuția tronsonului Ogra - Câmpia Turzii, lotul 1, în valoare de 55,8 milioane de lei, fără TVA, având lungimea de 3,6 km și o durată de execuție de un an și patru luni.

Lasă un comentariu