LIPSA DE ECHILIBRU ÎNTR-UN PICIOR FAVORIZEAZĂ MALADIA ALZHEIMER

Distribuie pe:

Oamenii japonezi de știință de la Universitatea din Kyoto, citați de descopera.ro, susțin că oamenii care nu reușesc să își mențină echilibrul stând într-un picior timp de cel puțin 20 de secunde au un risc mai mare de a face accident vascular cerebral sau, pe termen lung, maladia Alzheimer.

„Incapacitatea de a sta echilibrat într-un picior timp de 20 de secunde este semnul microsângerărilor la nivelul creierului, puse pe seama unei forme de demență.

Astfel de persoane ar trebui să primească mai multă atenție, pentru că lipsa de echilibru la statul într-un picior indică un risc crescut de boală cerebrală sau de declin cognitiv.

La această concluzie, am ajuns după monitorizarea a 841 de femei și 546 de bărbați, cu vârsta medie de 67 de ani. Aceștia au fost invitați să țină ochii deschiși și un picior ridicat cel puțin 60 de secunde. Participanții au efectuat de două ori acest test, cel mai bun rezultat fiind cel notat. Apoi, creierul lor a fost scanat prin rezonanță magnetică, pentru a se evalua eventuala afectare a micilor vase cerebrale.

Analiza a arătat că 34,5% dintre participanți aveau leziuni la nivelul micilor vase de sânge, aceștia fiind și cei care nu au reușit să își mențină echilibrul nici măcar 20 de secunde", explică specialiștii japonezi.

Lasă un comentariu