ÎNCEP LUCRĂRILE LA COMPLEXUL „WEEKEND 2", DIN CARTIERUL TUDOR VLADIMIRESCU!

Distribuie pe:

Târgumureșenii din cel mai mare cartier al orașului - Tudor Vladimirescu, se vor bucura, în curând, de un complex de agrement și sport asemănător „Mureșului" (sau „Weekend-ului", așa cum este acesta recunoscut).

Pe o suprafață de nu mai puțin de 60 de hectare, situată între Calea Sighișoarei, Universitatea „Dimitrie Cantemir" și Jandarmerie, se va întinde Complexul de Agrement și Sport „Weekend 2", acesta urmând să includă un bazin olimpic de înot de 50 x 25 metri, un bazin pentru copii de 25 x 24,5 metri, un Aquapark de 250 metri pătrați, o tribună cu teren sportiv de 354 de locuri, două terenuri sintetice de minifotbal de 40 x 20 metri, două terenuri sintetice de minibaschet de 40 x 20 metri, un amfiteatru de 1.025 de locuri, patru clădiri auxiliare, un skatepark de 772 metri pătrați și 147 de locuri de parcare.

Ideea construirii unui astfel de parc a fost lansată de Primăria municipiului Târgu-Mureș în urmă cu mai mulți ani, dar lipsa fondurilor a tot amânat punerea ei în practică.

Acum, însă, în prima ședință din acest an (29 ianuarie), consilierii municipali au aprobat pentru realizarea primei etape a complexului din cartierul Tudor alocarea din bugetul local a sumei de 500.000 de lei pentru anul 2015 și a sumei de 2.500.000 de lei pentru anul viitor. În etapa întâi, vor fi amenajate 1,4 hectare de teren și un spațiu verde, unde vor fi plantați aproximativ 30 de copaci, dar vor fi construite și alei pietonale.

Valoarea întregii investiții este aproximată la 48,5 milioane de lei, iar realizarea acesteia ar urma să dureze 36 de luni.

Lasă un comentariu