Alina Gorghiu: E un lucru grav ca instituții de securitate din statul român să fie arătate cu degetul

Distribuie pe:

Copreședintele PNL Alina Gorghiu a afirmat, luni, că este un lucru „foarte grav" ca instituții de securitate din statul român să fie arătate cu degetul, iar autoritățile competente trebuie să-și spună "punctul de vedere autorizat" în ceea ce privește declarațiile Elenei Udrea.

„Nu mi se pare deloc în regulă să ne poziționăm de o parte sau de alta. Am văzut două curente în opinia publică. Unii spun că ar fi bine ce se întâmplă, alții spun că n-ar fi bine ce se întâmplă. Eu cred așa: e un lucru foarte grav atunci când sunt arătate cu degetul instituții de securitate din statul român. Cred, de asemenea, că de-a lungul vremii instituții de genul Curtea Constituțională, DNA, Parchetul General, Agenția Națională de Integritate au fost în mod constant atacate, au fost vulnerabilizate de declarații publice nejustificate, de atacuri din partea oamenilor politici, de situații mai mult sau mai puțin controversate generate de persoane din interiorul acestor instituții", a spus Gorghiu, la Digi 24.

În opinia copreședintelui PNL, prelungirea unei dezbateri precum cea începută odată cu declarațiile Elenei Udrea nu este de dorit.

„Orice instituție competentă care poate să-și spună punctul de vedere autorizat pe declarațiile și pe faptele despre care doamna Elena Udrea vorbește, cu siguranță își vor spune cuvântul aceste instituții. Nu cred, însă, că prelungirea unei asemenea dezbateri este sănătoasă pentru momentul în care se află România", a adăugat Alina Gorghiu.

Ea a subliniat că în actuala perioadă este „extrem de valoroasă" credibilitatea autorităților publice din România.

„Uitați-vă cât de fluidă este regiunea noastră, la cât de greu ne este în interiorul țării. Atunci nu avem de ales decât să încercăm prin pozițiile noastre rezervate să așteptăm niște răspunsuri care eu sper că vor veni într-un interval de timp foarte scurt. Nu cred că asemenea declarații, de o asemenea gravitate pot să rămână cu semn de întrebare. Au fost lansate niște atacuri la niște instituții care vor trebui mai devreme sau mai târziu, și eu sper (...) mai devreme, să vină cu niște răspunsuri. Avem autorități competente care să se ocupe de o eventuală cercetare, anchetare a tuturor declarațiilor pentru a vedea unde stăm", a explicat Gorghiu.

Solicitată să comenteze afirmațiile Elenei Udrea potrivit cărora Klaus Iohannis a devenit președinte sprijinit de generalul SRI Florian Coldea, copreședintele PNL a spus că nu acesta este motivul pentru care Iohannis a câștigat alegerile.

„Klaus Iohannis nu a câștigat alegerile pentru că cineva l-a ajutat din vreo structură, ci pentru că a înțeles să facă o altfel de politică după 25 de ani+", a susținut Alina Gorghiu.

Lasă un comentariu