Ponta: Vom vota pentru toate solicitările care țin fie de fapte penale, fie de incompatibilități

Distribuie pe:

Premierul Victor Ponta a declarat luni că social-democrații vor vota de fiecare dată în Parlament pentru toate solicitările care țin fie de fapte penale, fie de incompatibilități.

„Am adoptat o hotărâre la grupurile parlamentare în weekend-ul trecut la Sinaia și vom vota de fiecare dată pentru toate solicitările care țin fie de fapte penale, fie de incompatibilități. Știți foarte bine sunt diverse cauze în care s-a pronunțat instanța definitiv și irevocabil pentru incompatibilități și atunci sigur vom vota pentru", a spus Ponta, la Palatul Parlamentului, întrebat cum va vota PSD în cazul solicitării DNA de ridicare a imunității a Elenei Udrea.

Chestionat dacă vede oportună crearea unei comisii de anchetă care să cerceteze acuzațiile aduse de deputatul Elena Udrea directorului interimar al SRI, Ponta a spus că atâta timp cât sunt cauze penale pe rol nu se pot constitui comisii parlamentare.

„Atâta timp cât sunt cauze penale pe rol, din câte știu nu ai voie să faci comisii parlamentare. Pe tot ceea ce nu există cauze penale pe rol, Parlamentul își exercită atribuțiile și după cum știți foarte bine Parlamentul controlează și serviciile de informații SRI și SIE și controlează și Guvernul".

Procurorul general Tiberiu Nițu a trimis luni Camerei Deputaților cererea DNA de începere a urmăririi penale față de Elena Udrea, deputat și fost ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu, tentativă la folosirea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete pentru obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene și folosire a influenței în scopul obținerii de foloase necuvenite.

Lasă un comentariu