PROF. UNIV. DR. HORAȚIU SUCIU CANDIDEAZĂ LA FUNCȚIA DE PREȘEDINTE AL ORGANIZAȚIEI TÂRGU-MUREȘ A PARTIDULUI NAȚIONAL LIBERAL

Distribuie pe:

Prof. univ. dr. Horațiu Suciu este membru al Academiei de Științe Medicale și unul dintre cei mai apreciați specialiști în chirurgie cardiovasculară din România. De numele lui se leagă operațiile de transplant de cord, unitatea medicală pe care o conduce fiind singura din țară în care se realizează transplant de cord la copii. Este unul dintre puținii medici din țară care realizează intervenții chirurgicale pe cord la nou-născuți. Prof. dr. Horațiu Suciu este supraspecializat în chirurgie cardiovasculară pediatrică și este unul din cei trei medici, din România, care poate opera nou-născuții cu afecțiuni congenitale ale inimii. De asemenea, în anul 2015, a realizat primul implant de inimă artificială din țară noastră.

Horațiu Suciu a absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie din Târgu-Mureș, specializarea Medicină Generală, în 1993. În anul 2005 a obținut titlul științific de doctor în medicină. A urmat numeroase stagii de pregătire în țară și în străinătate, atât pe linia specializării în chirurgie cardiacă, cât și pe linie de management spitalicesc. Are la activ 32 de cursuri postuniversitare și cursuri de perfecționare naționale și internaționale, 37 manifestări științifice naționale și 23 internaționale.

A obținut granturi și proiecte de cercetare, cu impact național și internațional. În domeniul universitar, a plecat de la preparator, ajungând profesor, fiind membru al Senatului Universității din 2013.

A scris șase cărți de specialitate, este coautor și colaborator în două volume colective și are publicate 111 articole științifice în reviste de specialitate de mare circulație. Autor al unor tehnici chirurgicale noi, introduse în practică, șapte dintre acestea sunt premiere naționale.

În prezent, este Șeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Institutului de Urgență de Boli Cardiovasculare și Transplant din Târgu-Mureș, unica secție din țară în care se efectuează corecția chirurgicală a malformațiilor cardiace congenitale, inclusiv la nou născut și sugar.

Horațiu Suciu este președintele Senatului Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) din Târgu-Mureș și Președinte al Colegiului Medicilor din județul Mureș.

Profesorul Suciu este consilier local în Consiliul Local al municipiului Târgu-Mureș și candidează la funcția de președinte al organizației municipale PNL Târgu-Mureș, la alegerile interne care vor avea loc în 15 iunie.

Motivația candidaturii pe care și-a asumat-o este explicată chiar de profesorul Suciu: “Vedem o promovare a mediocrității, a obedienței și poate a unei loialități de grup prost înțeleasă. Vedem, totodată, marginalizarea intelectualilor, marginalizarea antreprenorilor, a oamenilor de afaceri, a artiștilor, dar, din păcate, și o descreștere permanentă a ponderii și influenței partidului nostru pe plan local. Am ajuns să fim deliciul presei sau adversarilor noștri politici și acest lucru, la un moment dat, consider că trebuie să se termine.”

Horațiu Suciu va candida la prima poziție în cadrul filialei Târgu-Mureș a Partidului Național Liberal, ca “un demers nu împotriva cuiva sau pentru cineva. Acesta este, pur și simplu, un demers pentru revenirea la principiile care au creat și au menținut acest partid pentru 146 de ani pe scena politică românească. Vorbim aici despre competență, despre meritocrație, despre transparență în decizii, despre promovarea valorilor.”

Mesajul profesorului Horațiu Suciu pentru membrii PNL Târgu-Mureș, care vor vota la alegerile interne din 15 iunie, este fără echivoc: “Mulți poate mă cunosc, poate sunt unii care nu mă cunosc, dar îi asigur că, pentru mine, Partidul Național Liberal reprezintă cea mai importantă valoare. Iubesc Partidul Național Liberal și voi rămâne întotdeauna liberal. Știu că există tot felul de strategii și tertipuri și combinații, care pot să ducă la un anumit rezultat sau nu, în ponderea internă. Dar eu aș vrea să trecem peste aceste considerente, pentru că sunt convins că fibra liberală din interiorul fiecărui membru va funcționa și sper să înțeleagă că este vorba de un moment care nu poate fi ratat. E momentul în care putem să dovedim că această organizație își va recăpăta locul pe care îl merită în marea familie liberală. În acest moment, nu simt că suntem reprezentați așa cum trebuie.”

Lasă un comentariu