FIDELITATEA ÎN CUPLU NE ASIGURĂ O BĂTRÂNEȚE SĂNĂTOASĂ

Distribuie pe:

Oamenii de știință americani de la prestigioasa Universitate Harvard, citați de descopera.ro, susțin că monogamia și fidelitatea în cuplu reprezintă adevăratele valori ale unei vieți împlinite și ale unei îmbătrâniri sănătoase.

„Studiul nostru s-a întins pe o perioadă de nu mai puțin de 75 de ani, în care au fost ținuți sub observație 268 de studenți de sex masculin (promoțiile 1938-1940). Pe parcursul cercetării, la intervale regulate, s-au colectat informații asupra diverselor aspecte ale vieții acestora, scopul fiind o predicție a factorilor de îmbătrânire sănătoasă. După 75 de ani, am constatat că un bărbat, chiar dacă are o carieră de succes, mulți bani și o sănătate fizică de invidiat, nu poate fi fericit dacă nu are parte de relații monogamice și fidele, în care să găsească sprijin și iubire.

Prin urmare, le recomandăm tuturor bărbaților, dar și femeilor, indiferent de vârstă, să își dedice timp și energie pentru a-și spori șansele de a găsi dragostea, așa cum procedează și în alte aspecte ale vieții", ne sfătuiesc specialiștii americani.

Ei ne recomandă să facem din găsirea iubirii o prioritate, așa cum facem cu oricare alt aspect al unui stil de viață sănătos, prin lărgirea cercului de prieteni, înscrierea în cluburi unde putem întâlni oameni cu aceleași interese sau hobby-uri ca ale noastre, să citim cărți despre comunicare și relații și chiar să le zâmbim persoanelor necunoscute; să ne păstrăm mintea și inima deschise, chiar dacă am suferit cândva din dragoste, întrucât succesul relațiilor viitoare depinde de disponibilitatea noastră de a lăsa deoparte amărăciunea și de a ne înarma cu o atitudine plină de optimism; renunțarea la resentimente și recunoștința pentru lecțiile învățate din eșecuri; renunțarea la viziunea îngustă privind iubirea. Dragostea înseamnă și blândețea, tandrețea, căldura și generozitatea pe care le primim de la familie, prieteni, colegi și vecini. Cu ei învățăm primele lecții despre intimitate și despre cum punem în practică abilitățile de a comunica, de a ne rezolva conflictele, de a ierta și de a fi înțelegători, adică exact trăsăturile care caracterizează o relație de iubire adevarată; dezvoltarea în noi a calităților pe care dorim să le găsim în persoanele pe care sperăm să le atragem.

Lasă un comentariu