Marii corupți români au, încă, motive serioase să… le tremure „nădragii"!

Distribuie pe:

Declarația Elenei Udrea, potrivit căreia visul ei este de a vedea și alți politicieni încătușați, are perspective să se înfăptuiască. Și nu e vorba doar de cei care au furat și și-au dosit milioanele de euro (de dolari) în țară, ci, mai ales, în afară. Nici de „găinari" nu este vorba, ci de banii obținuți de marii cașaloți ai corupției autohtone, care au devalizat statul român după Revoluție încoace.

De ce le tremură, acum, unora…nădragii? În urma scandalului „Swiss-leaks", în care banca elvețiană HSBC este anchetată pentru că a ajutat politicieni și afaceriști corupți să-și dosească averile oneroase. Au fost vehiculate sume amețitoare:180 miliarde de euro ascunse între 2005 și 2007. Drept care, în multe țări UE au început anchete serioase, pentru a-i deferi justiției pe vinovați. Acest lucru se va întâmpla și în România. Procurorii DNA vor primi informații esențiale de la colegii lor europeni. Va fi o adevărată mană cerească, întrucât informațiile vor ajunge la DNA, nu doar din surse SRI, ceea ce va duce la deschiderea altor dosare. Conform analiștilor și comentatorilor, detonarea Afacerii HSBC ar putea doborî mare parte din clasa politică autohtonă.

Potrivit anchetei, mai mulți români super-bogați sunt implicați în scandalul Swiss-Leaks, România ocupând locul 39 în topul țărilor ai căror bogați au preferat să păcălească taxele și au depozitat banii într-un cont din Elveția. Suma totală ascunsă de români în conturile elvețiene ar fi de 1,3 miliarde de dolari. Deocamdată, nu s-au dat nume…Doar fostul șef al ANAF, Sorin Blejnar (el însuși certat cu legea!), declara: „Am primit de la elvețieni o listă cu români care au realizat dobânzi din conturile din Elveția. Am 12 persoane care au venituri de vreo 50-60 de milioane de euro, pentru care primesc dobânzi". Procurorii DNA ne vor spune, însă, în viitor, despre cine este vorba! Întrucât, potrivit unor surse, numărul vinovaților pentru faptul că România a ajuns un stat captiv corupției e mult mai mare. Și mai e o problemă: oficialii de la Washington au spus răspicat - cu referire la întărirea flancului estic al NATO - că SUA nu va permite ca flagelul corupției să sufoce țările partenere din Est. Și americanii vorbesc serios! Așa încât, marii corupți români au, încă, motive serioase să le tremure… „nădragii!" Pentru că au avut, cândva (unii au și acum), buzunare prea largi într-o țară cu o populație săracă!

Lasă un comentariu