O sută de roboți Robi și-au demonstrat calitățile…

Distribuie pe:

Nu mai puțin de 100 de roboți „Robi" și-au demonstrat calitățile de dansatori, executând un dans sincron cu ocazia unui eveniment desfășurat la Tokyo, cu ocazia lansării celei de-a treia generații „Robi", conform unui material publicat de Reuters.

Robotul „Robi" are doar 34 de centimetri înălțime și cântărește 1 kilogram. Părintele lui Robi este Tomotaka Takahashi, care conduce compania de robotică Robo Garage. Robi a fost conceput ca un robot DIY (do it yourself), fiind achiziționat sub forma unui kit de asamblare comercializat de compania Deagostini Japan. În loc să pună în vânzare robotul ca produs finit, compania distribuie reviste săptămânale cu care sunt oferite noi componente care intră în alcătuirea lui Robi. După 70 de săptămâni cumpărătorii dispun de toate părțile necesare pentru a-și asambla propriul robot.

De la lansarea sa, în urmă cu 2 ani, Robi a devenit celebru în Japonia și în rândul entuziaștilor roboticii din întreaga lume, compania niponă scoțând pe piață și o linie completă de accesorii dedicate pentru acest robot.

Tomotaka Takahashi, 39 de ani, a mai creat un robot similar denumit Kirobo, care a fost trimis pe Stația Spațială Internațională (ISS) anul trecut, precum și robotul Panasonic Evolta.

Până în prezent, aproximativ 60.000 de roboți Robi au fost asamblați din kiturile distribuite de companie. Takahashi este de părere că roboții din ce în ce mai mici, ușor de purtat, vor cuceri piața gadgeturilor după telefoanele mobile inteligente și prevede chiar că acești roboți vor prelua cel puțin o parte din funcțiile unui smartphone.

Lasă un comentariu