Programe pentru românii din afara granițelor

Distribuie pe:

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni vine în sprijinul comunităților de români din afara granițelor cu mai multe proiecte, care privesc bibliotecile de carte românească, promovarea valorilor și tradițiilor românești, dar și proiecte rezervate învățământului în limba română. La Cernăuți va fi amenajată Casa memorială Aron Pumnul, iar în incinta acesteia va fi deschis un muzeu cu valoare simbolică în memoria acestuia și a poetului Mihai Eminescu.

În afara programului de mai sus, Departamentul pentru Românii de Pretutindeni va deschide și alte programe ca: programul cultural „Constantin Brâncuși", care va susține activitățile românești cu cartea românească și vor fi programate tabere de creație, atât în România, cât și în străinătate, cu prezenta unor mari artiști români.

Programul intitulat „Mihai Eminescu" vine în ajutorul mass-media românești din afara granițelor. Prin acest program se dorește apariția presei românești în spațiul virtual pentru a promova cele mai valoroase obiceiuri și tradiții ale românilor care trăiesc în afara granițelor.

Educația și spiritualitatea sunt alte programe care vor fi derulate în comunitățile românești din afara granițelor. Se vor înființa instituții românești și clase cu predare în limba română, iar tradițiile românești vor fi promovate cu ajutorul bisericii în comunitățile de români din afara granițelor.

În afară de cele relatate, Departamentul pentru Românii de Pretutindeni va mai derula și alte programe culturale, educaționale și spirituale.

Lasă un comentariu