2015 - Anul Internațional al Solurilor

Distribuie pe:

FAO - Organizația pentru Alimentație și Agricultură a Națiunilor Unite a declarat 2015 Anul Internațional al Solurilor. Potrivit FAO, solurile sunt în pericol datorită expansiunii așezărilor urbane, a defrișărilor, a utilizării neraționale a pământului și practicilor manageriale slabe, a poluării și schimbărilor climatice. Astfel că, degradarea solurilor amenință capacitatea agriculturii de a satisface nevoile generațiilor viitoare, fiind compromise și ecosistemele. Organizația FAO mai semnalează și faptul că depindem de soluri pentru a avea o hrană sănătoasă și medicamente naturiste de calitate, pentru continuitatea biodiversității, combaterea schimbărilor climatice și lupta împotriva secetei.

În viziunea FAO, Anul Internațional al Solurilor are următoarele obiective: să ridice nivelul de conștientizare privind importanța și impactul deciziilor și acțiunilor umane asupra solurilor; să educe publicul cu privire la rolul crucial pe care solul îl are în cadrul securității alimentare, și schimbărilor climatice, ecosistemului și dezvoltării durabile; să susțină politicile și acțiunile ce privesc managementul durabil și protecția solului; să militeze pentru o centralizare și colectare rapidă a informațiilor care redau un tablou complet și real al situației solurilor la nivel local, regional, național și global (potrivit revistei România Rurală).

Mai reamintim factorilor de decizie din municipiul Târgu-Mureș și de la conducerea județului, că distrugerea solului pe terenul de la intrarea în Târgu-Mureș, dinspre orașul Ungheni, unde, prin neîntreținerea terenului, rezerva de semințe de buruieni rezistă în solul îmbolnăvit până la 15-20 de ani. Să nu mai critice nimeni regimul socialist, care, prin măsurile de protecție a solurilor, nu permitea scoaterea din circuit a terenului fertil sau să fie lăsat de paragină. Este strigător la cer să vezi moștenirea comunistă batjocorită de „democrații" feseniști și de urmașii lor.

Lasă un comentariu