Peste 1,1 miliarde de tineri riscă probleme auditive din cauza dispozitivelor electronice

Distribuie pe:

Peste 1,1 miliarde de tineri din întreaga lume riscă să aibă probleme auditive din cauza practicilor nesigure de ascultare a muzicii, precum utilizarea în mod repetat a dispozitivelor electronice sau a căștilor. Raportul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) publicat vineri și citat de EFE atrage atenția că în prezent peste 43 de milioane de tineri cu vârste cuprinse între 12 și 35 ani au deja un handicap auditiv.

Din punct de vedere științific, nivelurile nesigure de zgomot sunt cuprinse între 85 de decibeli (dB) timp de 8 ore sau 100 de decibeli timp de 15 minute. O sută de decibeli este nivelul mediu într-o discotecă.

În fața acestei situații și pentru a evita riscuri și daune majore, OMS sugerează câteva acțiuni ușor de pus în practică: coborârea volumului dispozitivelor electronice (plasarea la o capacitate de 60 %); limitarea timpului de expunere la activități zgomotoase; acordare de atenție la pierderea auzului (țiuituri în urechi) sau detectarea dificultăților apărute după expunerea la o sursă de zgomot.

Lasă un comentariu