Grupul de la Vișegrad reconfirmă sprijinul pentru parcursul european al Republicii Moldova

Distribuie pe:

Țările membre ale Grupului de la Vișegrad - Polonia, Slovacia, Republica Cehă și Ungaria - au dat asigurări vineri că vor continua să sprijine parcursul european al Republicii Moldova.

Declarații în acest sens au fost făcute la Chișinău de miniștrii adjuncți de externe din cele patru state, în cadrul unei întrevederi cu președintele parlamentului moldovean, Andrian Candu, după cum informează mass-media locală.

Diplomații europeni au salutat totodată mesajul puternic transmis de autoritățile de la Chișinău în privința continuării reformelor necesare pentru apropierea de Uniunea Europeană.

La rândul său, șeful legislativului de la Chișinău a subliniat că integrarea europeană este șansa de modernizare și dezvoltare a Republicii Moldova. „Chiar dacă unele reforme sunt dureroase pentru cetățeni, acestea vor da în timp rezultate și vor contribui la creșterea nivelului de trai al populației'', a afirmat Andrian Candu.

Cei patru reprezentanți ai diplomațiilor statelor membre ale Grupului de la Vișegrad, respectiv ministrul adjunct ceh de externe Ivo Sramek, cel polonez Konrad Pawlik, omologul său din Slovacia, Peter Burian, și cel din Ungaria, Istvan Mikola, se află de joi într-o vizită în Republica Moldova. Discuțiile cu oficialitățile de la Chișinău au în vedere prioritățile agendei de reforme pentru aprofundarea parcursului european al Republicii Moldova, aplicarea Acordului de Asociere cu UE, pregătirile pentru summitul din luna mai al Parteneriatului Estic de la Riga și evoluțiile situației din regiune.

Lasă un comentariu