Proiect: MAI MULTE SERVICII MEDICALE PENTRU PERSOANELE NEASIGURATE

Distribuie pe:

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a iniţiat modificarea Hotărârii nr. 400/2014 privind aprobarea pachetelor de servicii medicale, în sensul că a introdus câteva servicii noi pentru situaţiile în care pacientul nu poate dovedi calitatea de asigurat.

Astfel, în asistenţa medicală ambulatorie de specialitate, în pachetul minimal de servicii medicale au fost introduse consultaţiile pentru supravegherea evoluţiei sarcinii şi lăuziei. Potrivit noilor reglementări, o gravidă are dreptul la o consultaţie pentru fiecare trimestru de sarcină şi o consultaţie în primul trimestru de la naştere. Măsura este motivată prin necesitatea acordării periodice a acestui tip de servicii.

O altă modificare se referă la asistenţa medicală spitalicească. Dacă în prezent persoanele neasigurate pot fi internate numai pentru urgenţe medico-chirurgicale, noul proiect incluse şi criteriul epidemiologic, respectiv cazul pacienţilor care necesită tratament în afecţiuni ce nu necesită izolare. Modificarea vizează asigurarea accesului pacienţilor la servicii medicale cu impact în sănătatea publică. 

Lasă un comentariu