Sărbătoare Cristică, la Luduş

Distribuie pe:

În prezenţa părintelui Claudiu Dorin Chiorean, inspector pentru disciplina Religie, la Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş, şi a unor enoriaşi, la Biserica Ortodoxă cu hramul ,,Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel'', din Luduş, s-a desfăşurat miercuri, 1 aprilie 2015, a doua ediţie a Concursului ,,Vestitorii Bucuriei Învierii Domnului''. După cuvântările de deschidere rostite de părintele protopop Lucian Voşloban, iniţiatorul evenimentului, şi de doamna profesoară de religie Mărioara Dăian, în calitate de organizatoare şi moderatoare, tinerii creştini ortodocşi din protopopiatul Luduşului, înscrişi în concurs, au dat glas, prin texte biblice alese de ei, prin poezii şi eseuri, imnuri şi cântece religioase, prin prezentarea icoanelor pe sticlă, a acuarelelor şi a reprezentărilor grafice, având ca temă Învierea Domnului, bucuriei că Dumnezeu există, că, prin Învierea Sa, Domnul nostru Iisus Hristos a adeverit existenţa lumii cereşti ca lume reală, veşnică şi fără de moarte, pentru cei botezaţi în Hristos şi care trăiesc în Hristos.

A fost formulată şi dorinţa ca toţi copiii şi părinţii lor, toţi locuitorii României să fie în fiecare zi din an, în fiecare an din viaţa lor la fel de buni la suflet, de înţelegători, de prietenoşi, de cooperanţi, de darnici şi de iubitori de Dumnezeu şi de oameni, precum sunt de Sfintele Paşti.

Cei peste două sute de elevi participanţi la sărbătoarea cristică au fost aplaudaţi şi s-au aplaudat unii pe alţii pentru curatele lor sentimente, pentru frumoasa lor prestaţie şi au fost răsplătiţi de părintele protopop Lucian Voşloban cu diplome, cărţi de rugăciuni şi de înţelepciune, pentru copii, cu reviste şi cărţi religioase, editate de Patriarhia Ortodoxă Română şi Arhiepiscopia Alba Iuliei. Aplauzele dăruite elevului Adrian Dorian Moldovan, din clasa a XII-a A, de la Liceul Tehnologic Luduş, pentru creaţia sa poetică ,,Doamne stau şi timpul îl privesc'', excelentului cor de la Liceul Teoretic ,,Samuil Micu'', din Sărmaşu, preşcolarilor din Cipău, printre care s-a aflat şi un copil afectat de autism, elevilor din Valea Largă, talentaţi la cântare şi recitare, înveşmântaţi în elegante costume populare, la fel ca şi îndrumătoarei lor, solista Raluca Mătieş, din aceeaşi comună, grupurilor de tineri creştini-ortodocşi din Iernut, Zau de Câmpie şi Luduş au fost, parcă, mai prelungi şi mai însufleţite.

Părintele inspector Claudiu Dorin Chiorean şi părintele protopop Lucian Voşloban i-au felicitat atât pe elevi, cât şi pe îndrumătorii lor. În semn de preţuire a modului în care şi-au îndeplinit misiunea cristică, profesorii de religie Mărioara Dăian, Nadia Ghic, de la Şcoala ,,Ioan Vlăduţiu'', Septimiu Pop (Liceul Tehnologic Luduş), Oana Pleşa şi Anca Chirilă (Liceul ,,Samuil Micu'', Sărmaşu), Marinel Suotean (Zau de Câmpie), Adriana Cornelia Vereş (Valea Largă), Ovidiu Gherasim (Şcoala Gimnazială Nr. 1 Luduş), Valentina Gorcea, directoarea Şcolii din Cipău, preoţii Silviu Feier, din Iernut, Ioan Florea, din Zau, Ovidiu Marcu, din Cipău, doamnele profesoare Ramona Cotta, Adela Hagău, Luminiţa Cheţan, de la Şcoala ,,Ioan Vlăduţiu'', au fost distinşi cu Diplome de participare.

Un moment aparte l-a constituit premierea elevei Edina Radu din clasa a VIII-a de la Şcoala Gimnazială ,,Ioan Vlăduţiu'', clasată pe primul loc la faza judeţeană a olimpiadei de religie.

După fotografia de grup realizată de domnul Marius Popa, după intonarea Imnului ,,Cuvine-se cu adevărat'', elevii, profesorii şi preoţii au fost invitaţi în sala de festivităţi a Protopopiatului, la un pahar de suc, o felie de cozonac şi o conversaţie de socializare.

Lasă un comentariu