„Telefonul Copilului şi Echipa Mobilă", împotriva violenţei asupra minorilor din judeţul Mureş

Distribuie pe:

Combaterea violenţei asupra copiilor a determinat Consiliul Judeţean Mureş să aloce din bugetul propriu, pentru următorii cinci ani, începând cu luna ianuarie 2016, nu mai puţin de 1.868.060 lei.

Din aceste fonduri va fi finanţat proiectul „Telefonul Copilului şi Echipa Mobilă", dezvoltat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Mureş (DGASPC), care prevede, printre altele, achiziţionarea unei maşini care să le permită celor din cadrul echipei mobile să ajungă în timp util pentru salvarea copiilor agresaţi.

„Este un serviciu care se doreşte a fi permanent, deci va funcţiona 24 de ore, se va asigura personal prin rotaţie, pentru a deservi în mod permanent. În cadrul proiectului, vor fi angajaţi 6 specialişti. Este vorba de 4 asistenţi sociali şi de 2 psihologi, sigur, alături de personalul administrativ, ceea ce înseamnă conducător auto. Se doreşte activarea numărului gratuit 0265983 care există şi acum, astfel încât toată lumea care are chiar şi o suspiciune de abuz asupra unui copil să poată sesiza la numărul respectiv şi să intervenim cu promptitudine", precizează Doru Constantin, purtător de cuvânt al DGASPC Mureş.

Noul compartiment va reprezenta o extindere a Serviciului de Intervenţie în Regim de Urgenţă, iar alte activităţi prevăzute sunt elaborarea a două ghiduri de intervenţie şi comunicare în cazul abuzului, dar şi organizarea unei campanii de conştientizare în şase locaţii din judeţ, respectiv Târgu-Mureş, Daneş, Târnăveni, Sărmaşu, Iernut şi Nadeş.

Lasă un comentariu