Unul din zece angajaţi îşi găsesc loc de muncă prin reţelele de socializare!

Distribuie pe:

Una din marile probleme cu care se confruntă românii este găsirea unui loc de muncă. Şi cum problema este actuală şi sub guvernarea USD - cum a fost şi pe vremea lui Băsescu-Boc - reţelele de socializare au devenit deja (inclusiv în România) o parte componentă a vieţii umane pe tot mapamondul. Când vine vorba despre locuri de muncă, reţelele de socializare pot duce la găsirea unui job, dar şi la pierderea lui.

Un studiu dat publicităţii de cotidianul german Die Welt - citat de Jurnalul Naţional - arată că agenţiile de recrutare şi departamentele de resurse umane pun tot mai mare accent pe promovarea posturilor vacante şi găsirea de angajaţi prin intermediul reţelelor de socializare Facebook şi Twitter.

Experţii social-media consideră că firmele mari au înţeles deja rolul social-media şi se folosesc de acest instrument, spre deosebire de firmele mai mici, care nu conştientizează potenţialul ei, iar firmele care nu folosesc social-media au un mare dezavantaj în lupta pentru forţa de muncă calificată.

De ce ar trebui să se ferească viitorii angajaţi (în confruntarea cu angajatorii şi reprezentanţii firmelor de recrutare)? De greşelile gramaticale flagrante (atunci când postează potenţialii candidaţi), pozele de la petreceri cu consum excesiv de alcool, dar şi de promovarea unor mesaje extremiste ş.a., motive pentru care riscă să nu mai fie chemaţi la interviu, să nu mai intre în calcule pentru un posibil loc de muncă şi, uneori, chiar să piardă locul de muncă pe care-l au.

Potrivit unui studiu realizat în mai multe ţări, unul din zece angajaţi îşi găseşte un loc de muncă via Facebook sau Twitter! Deocamdată…

Lasă un comentariu