EMISIUNE NUMISMATICĂ: 150 DE ANI DE LA NAȘTEREA LUI THEODOR PALLADY

Banca Națională a României (BNR) va lansa în circuitul numismatic, începând cu data de 4 mai 2021, o monedă din argint cu tema 150 de ani de la nașterea lui Theodor Pallady.

Aversul monedei redă un detaliu al Muzeului “Theodor Pallady” din București, inscripția în arc de cerc “ROMANIA”, stema României, valoarea nominală “10 LEI” și anul de emisiune “2021”, iar reversul prezintă portretul și numele pictorului Theodor Pallady și anii între care a trăit acesta “1871-1956”.

Monedele din argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoțite de broșuri de prezentare redactate în limbile română, engleză și franceză. Broșurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR și casierului central.

Tirajul maxim pentru moneda din argint este de 5.000 de piese, prețul de vânzare pentru o monedă (exclusiv TVA, inclusiv broșura de prezentare) este de 440 lei, iar lansarea în circuitul numismatic se realizează prin sucursalele regionale București, Cluj, Constanța, Dolj, Iași și Timiș ale Băncii Naționale a României.

*

Pentru rezervarea pieselor numismatice în vederea achiziționării, poate fi utilizat formularul publicat pe site-ul oficial www.bnr.ro.

În cazul în care stocul de monede numismatice destinat rezervărilor online se epuizează, există și posibilitatea achiziționării direct de la ghișeele sucursalelor regionale ale BNR, fără a fi necesară o rezervare în acest sens, începând cu data lansării emisiunii respective. (L.P.)

 

Lasă un comentariu