Știință și... Religie

Distribuie pe:

„Capetele prea înfierbântate vor neapărat să vadă astăzi o contradicție între materie și spirit, între știință și religie. Dar eu cred că va veni vremea când materia și spiritul, știința și religia vor conviețui foarte bine și i se va da lui Dumnezeu ceea ce este al lui Dumnezeu, iar cezarului ce este al cezarului".

Onisifor Ghibu (1883- 1972), Profesor român de pedagogie, membru corespondent al Academiei Române, politician, luptător pentru drepturile și unitatea poporului român, unul dintre participanții importanți la realizarea Marii Uniri de la 1918. Refugiat în București între anii 1914 și 1916, conlucrează cu Octavian Goga, Vasile Lucaciu și alți refugiați ardeleni la o campanie intensă pentru intrarea României în război alături de Antantă împotriva Austro-Ungariei. Pentru această activitate a fost condamnat în 1915, în contumacie, de Curtea Marțială Maghiară din Cluj, la moarte. Este nevoit să plece cu familia la Chișinău unde organizează învățământul românesc, tipărește „Ardealul" și cotidianul „România nouă". A suferit toată viața de pe urma sistemului comunist, a făcut și închisoare aproape 3 ani de zile. În ciuda tuturor manevrelor dușmănoase, Onisifor Ghibu, a fost inclus în calendarul UNESCO internațional pe anul 1983, la centenarul nașterii sale. Opera lui numără peste 100 de cărți. A fost deputat, senator, secretar de stat, delegat al guvernului român pe lângă Sfântul Scaun de la Roma.

***

„Talentul tău este darul lui Dumnezeu pentru tine. Ceea ce faci cu el este darul tău pentru Dumnezu".

Leo Buscaglia (1924-1998) - pedagog italian, scriitor

***

„Omenirea în desăvârșirea vieții este legată de Iisus Hristos mai mult decât de oricare altul".

Johann Strauss (1804-1849), A fost compozitor romantic austriac, faimos pentru valsurile sale și popularizarea acestora alături de Joseph Lanner, așezând astfel fundațiile pentru ca fiul lui să continue dinastia sa muzicală. Cea mai cunoscută piesă a sa este probabil Marșul lui Radetzki, în timp ce valsul cel mai renumit este probabil Lorelei. Devine unul din cei mai cunoscuți și iubiți compozitori de dans din Viena. Cu orchestra sa „Orchestre Strauss" călătorește și susține concerte în Germania, Olanda, Belgia, Anglia, și Scoția.

„1001 CUGETĂRI"

Lasă un comentariu