Pentru politicianul român, demnitatea „piere", ca să se mențină la… Putere!

Distribuie pe:

Agențiile de presă, dar și unele ziare centrale au acordat spații largi faptului că, la Congresul UDMR de la acest sfârșit de săptămână de la Cluj-Napoca, liberii partidelor politice și-au anunțat „la unison" participarea. Și cei de la Putere, și cei din Opoziție. Printre ei, președintele PSD, premierul Victor Ponta, copreședinții PNL, Alina Gorghiu și Vasile Blaga, președintele PLR, Călin Popescu Tăriceanu, și cel al PC, Daniel Constantin.

De ce se „calcă ei pe picioare", la Congresul unei organizații (căci nici nu-i partid!), care și-a înscris în program autonomia teritorială pe criterii etnice? Nu de dragul integrității teritoriale a României (asta nu-i prea interesează!), ci pentru a se menține ei, la Putere! Nicio noutate! Atât PSD, cât și PNL au nevoie de UDMR pentru guvernare. Mai concret, dorința PSD este aceea ca formațiunea lui Kelemen Hunor să nu voteze o eventuală moțiune de cenzură, iar liberalii să se apropie de udemeriști, în momentul în care ar prelua guvernarea, având nevoie de voturile maghiarilor în Parlament.

În schimb, în Parlament, UDMR beneficiază de bunăvoința PSD și PNL. Asta după ce, în urmă cu aproape trei săptămâni, liderii UDMR i-au convins pe liberali și social-democrați să nu treacă la votarea cererii Justiției în cazul lui Marko Bela, promițând că acesta își va trimite demisia. Or, așa și-a „trimis-o", încât nici până azi nu a mai ajuns la Camera Deputaților. Dar și deputatul UDMR Laszlo Borbely a scăpat de Justiție, după ce parlamentarii au votat împotriva ridicării imunității acestuia.

Ăsta-i, deci, politicianul român, când vine vorba de demnitate! Aceasta-i piere, ca să se mențină la Putere!

De aceea, deloc întâmplător, Parlamentul a devenit un sanctuar al corupților și, pe cale de consecință, are cel mai scăzut procent de credibilitate în rândul cetățenilor României! În toate sondajele de opinie…

Lasă un comentariu