Recunoaştere pentru tânăra generaţie la Balul Medicilor mureşeni

Distribuie pe:

Pentru calităţi morale, profesionale şi umane deosebite, cinci tineri medici mureşeni au primit diplome de excelenţă din partea Colegiului Medicilor din Judeţul Mureş, în cadrul tradiţionalului Bal al Medicilor mureşeni, ajuns în acest an la cea de a treia ediţie.

Reuniţi într-un cadru colegial, prietenesc şi elegant, medicii mureşeni au lăsat, pentru câteva ore, grijile cotidianului şi au ales ca distracţia şi voia bună să-i conducă pe ringul de dans în acordurile formaţiei Koszika &The HotShots, să se bucure de momentele artistice pregătite de invitaţii speciali Grazioso Quartett, soprana Paula Iancic, tenorul Tiberius Simu, barbaritonul Cristian Hodrea, pianistul Lucian Duşa şi să schimbe impresii cu colegii de breaslă, într-o atmosferă pregătită într-un mod exemplar de către organizatorii evenimentului la Restaurantul Hotelului Business. „Este o iniţiativă care a prins deja contur. Aici, nu contează nici gradele didactice, nici cele de specialitate, nici specialitatea în sine, suntem, toţi, colegi", a precizat prof. dr. Horaţiu Suciu, preşedintele Colegiului Medicilor din judeţul Mureş. Acest aspect a fost întărit şi de conducerea Universităţii de Medicină şi Farmacie Târgu-Mureş. „Este un eveniment care merită luat în discuţie, care trebuie să ne facă mai buni astăzi pentru că e primăvară, este frumos afară, şi trebuie să fie frumos şi în sufletele noastre", a adăugat rectorul UMF Târgu-Mureş, prof. dr. Leonard Azamfirei.

Colectivul medical, o mândrie pentru Consiliul Judeţean Mureş

Deoarece medicina este o meserie ce implică sacrificii şi implicare cu un grad de conştiinciozitate crescut pentru respectarea jurământului lui Hipocrate, preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Ciprian Dobre, recunoaşte că nu ratează o ocazie în care să nu vorbească şi să nu se mândrească cu realizările medicilor mureşeni şi implicarea lor în actul medical pentru pacient. „De fiecare dată, când am ocazia, scot în evidenţă lucrurile bune care se întâmplă la Târgu-Mureş în domeniul medical şi trebuie să recunoaştem, toţi, că la Târgu-Mureş se fac lucruri unice. Echipa Consiliului Judeţean se mândreşte cu dumneavoastră", s-a adresat medicilor, Ciprian Dobre.

Distincţii pentru tinerii medici

Punctul culminant al serii l-a reprezentat recunoaşterea adusă tinerelor talente din domeniul medical mureşean, tineri medici cu realizări deosebite obţinute în domeniul cercetării, implicare în activitatea profesională, relaţia cu pacienţii, activitatea clinică şi didactică, interes crescut pentru formarea profesională continuă. Au primit Diplome de Excelenţă dr. Vlad Olimpiu Butiurcă, medic rezident anul III- Clinica de Chirurgie Generală I, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş, caracterizat de şef de lucrări dr. Călin Molnar drept un tânăr tenace, preocupat de tot ceea ce face, „un rezident care ştie să pună întrebări la care şi un medic primar trebuie să fie atent cum răspunde. Mă refer la întrebări de ordin tactic chirurgical".

Un alt tânăr medic, distins cu Diploma de Excelenţă, este dr. Dan Vătău, medic specialist medicină de urgenţă-SMURD Târgu-Mureş, care, în 2013, a renunţat la cariera militară în favoarea uniformei roşii de SMURD-ist, făcându-se remarcat „prin activitatea desfăşurată în medicina de prespital, cât şi în cadrul Departamentului de Primiri Urgenţe, cu un rol deosebit în implementarea şi dezvoltarea problemelor desfăşurate în centrul de simulare din cadrul UPU-SMURD a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş", potrivit dr. Claudiu Puiac, managerul unităţii medicale, ce a dat citire laudatio-ului scris de conf. dr. Cristian Boeriu, coordonator SMURD Târgu-Mureş.

Dr. Nina Ioana Şincu, medic specialist boli infecţioase, Clinica Boli Infecţioase I-Spitalul Clinic Judeţean Mureş, a fost caracterizată de şef lucrări dr. Carmen Chiriac, şeful Clinicii Boli Infecţioase I, drept o tânără care mereu se străduieşte să-şi îmbogăţească cunoştinţele medicale deţinute, un medic specialist recunoscut la nivel naţional pentru premiile obţinute la manifestările ştiinţifice în domeniul patologiei infecţioase, un medic „foarte apreciat, nu numai de pacienţi, dar şi de către studenţi şi tot colectivul din care face parte".

Conf. dr. Gheorghe Muhlfay, şeful Clinicii ORL, a avut cuvinte de laudă pentru ucenicul care încearcă să-i calce pe urme, dr. Mozes Huba, medic rezident anul IV-Clinica ORL, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş, un tânăr ce s-a străduit „să înveţe clinic şi chirurgical tot ce facem noi, să însuşească un stil corect de viaţă şi muncă, respectiv să culeagă simpatia şi prietenia colegilor nu numai tineri, dar şi cei în vârstă".

Un tânăr medic, cu rezultate deosebite, ce s-a încăpăţânat să se dedice uneia dintre cele mai dificile specialităţi, chirurgia cardiovasculară, este dr. Marius Harpa, medic rezident în anul IV-Chirurgie Cardiovasculară, Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu-Mureş, un tânăr care prof. dr. Radu Deac speră ca după studiile ce le va efectua şi în străinătate să revină în ţară şi să se dedice pacienţilor români. „Foarte rapid, peste aşteptările noastre, s-a dovedit un specialist foarte matur, atât în clinică, cât mai ales în partea ştiinţifică, şi recent excelează pe partea didactică".

Nu în ultimul rând, au fost acordate premii speciale, din partea conducerii Spitalului Clinic Judeţean Mureş, dr. Mariana Roman pentru „tinereţe, devotament şi respectarea jurământului lui Hipocrate" şi din partea Consiliului Judeţean Mureş, dr. Alexandrina Rusu, medic de familie în comuna Hodac, deoarece a ales să înveţe medicina pentru ca mai apoi să se reîntoarcă în locurile natale, pe Valea Gurghiului, să-şi ajute semenii.

Lasă un comentariu