Asta-i tragedia… şpăgarii „se culcă" pe milioane (acum, unii, dorm prin Penitenciare!), iar... Tinerii „trăiesc" din banii părinţilor!

Distribuie pe:

Conform statisticilor oficiale, unul din patru tineri sub 24 de ani încasează ajutor de şomaj. Adică, nu munceşte! Şomajul i-a lovit cel mai mult pe tineri şi, în special, pe absolvenţii de diverse şcoli. Asta, deşi, potrivit informaţiilor aceloraşi surse, anul 2015 ar fi început cu mai puţini şomeri, comparativ cu aceeaşi perioadă a lui 2014. Rata de ocupare a populaţiei apte de muncă, între 15 şi 64 de ani, a crescut cu 0,9 puncte procentuale anul trecut, până la 61%, iar rata şomajului a scăzut la 6,8%, faţă de 7,1% în 2013. Salariaţii, în scădere faţă de anul trecut (- 107.000 persoane), deţin în continuare cea mai mare pondere (67,9%) în totalul populaţiei ocupate. Tragedia este că, la ora actuală, mulţi tineri trăiesc pe spatele părinţilor, numai că….

…Potrivit legii, românii (tinerii mai ales) care nu vor să rămână fără indemnizaţie de şomaj nu au voie să refuze slujbele oferite prin agenţiile de ocupare a forţei de muncă, dacă sunt conforme cu pregătirea lor.

De asemenea, vor pierde ajutorul de stat şi cei care refuză să participe la cursuri de calificare sau de reconversie profesională.

Anul trecut, populaţia activă a României era de 9,24 milioane de persoane, din care 629.000 erau şomeri.

Lasă un comentariu