Prietenii cărții, premiați la Reghin

Distribuie pe:

Ziua Mondială a Cărții și a Dreptului de Autor, dar și Ziua Bibliotecarului au fost sărbătorite în mod festiv la Biblioteca Municipală „Petru Maior" din Reghin, joi, 23 aprilie, ocazie cu care bibliotecarii instituției, împreună cu colegii din bibliotecile școlare și din bibliotecile care ființează în comunele limitrofe, au fost premiați pentru merite deosebite. Diplomele au consemnat și faptul că Reghinul împlinește anul acesta 80 de ani de în ființarea primei Biblioteci Publice și 65 de ani de la înființarea primei Biblioteci Publice de Stat (eveniment evocat la toate activitățile organizate de instituție în 2015).

Bucuria reîntâlnirii dintre colegi, colaboratori, utilizatori, prieteni, nu a putut începe fără comemorarea celor care în decursul anilor și-au adus contribuția substanțial întru menținerea vie a dezideratelor bibliotecii reghinene și care, după ce și-au împlinit cu brio sarcinile în timpul vieții, au fost detașați în interes de serviciu, în biblioteca unde se spune că director este însuși Sfântul Petru.

O narcisă imaculată a fost coborâtă în bernă pentru: Mircea Leon (fost director), Boaru Olivia, Mircea Margareta, Câmpean Mărioara, Forro Ana, Pop Crăciun, Pop Mihai și alții.

Enache Elena, Grama Imola, Zambor Marian Camelia, Bucin Mona, Buruian Alina, Lihăt Carmen, Dălălău Angela, Menyei Ildiko, Toth Attila, Bloj Nicolae, Nițu Lenuța, German Eugenia, Molnar Doina, Mărginean Georgeta, Marton Edith, Huza Iacob, Demeter Judit, Faluvegi Ileana au fost distinși cu diplome de merit (actualul colectiv și cei care s-au pensionat recent), iar Precup Lucia (Gurghiu), Cotoi Luminița (Batoș, Dedrad), Molnar Monica (Lic. tehn. „Petru Maior") Roșca Lucia (Șc. gimn. „Florea Bogdan"), Moldovan Ani Mari (Șc. gimn. „Al. Ceușianu"), Șimon Maria (Șc. gimn. „Aug. Maior"), Todoran Eugenia (Lic. tehn. „Ioan Bojor"), Grama Olivia (Lic. tehn. „Lucian Blaga"), Truția Lucia (Petelea) și Man Nicoleta (Ibănești) au fost distinse cu premii pentru fructuoasa colaborare cu instituția noastră.

Dl Nicolae Băciuț, reprezentantul Ministerului Culturii în teritoriu, oaspetele nostru în calitate și de scriitor și de editor, dar și de prețios colaborator, a oferit premii în cărți și a vorbit despre rolul și importanța bibliotecarului în formarea și educarea permanentă.

Și pentru că Sfântul Mare Mucenic Gheorghe este și protector al bibliotecarilor, el doborând și în firea omenească balaurul ignoranței, al spaimelor care se bazează pe necunoaștere, pe intoleranță, pe automulțumire, și pentru că Biserica Ortodoxă, împreună cu creștinii săi, l-a sărbătorit în aceeași zi, părintele Epifan Ovidiu Moldovan ne-a împărtășit câteva gânduri despre curaj, despre prietenie, despre educație, gânduri culese din spiritualitate.

Mereu prezentă la evenimentele bibliotecii, cantautoarea Angela Kiss Marieșiu, împreună cu arma prin care în muzică își face dreptate (chitara), a susținut un scurt recital, iar d-na Maria Borzan, cercetător științific, a evidențiat bogata activitate a instituției.

După ce au fost premiați și cei peste 40 de fideli cititori ai cărților bibliotecii, unii dintre ei fiind înscriși de peste 50 de ani, toți cei prezenți au ciocnit o cupă de șampanie.

Pentru bunele intenții și reușitele evidente pe care biblioteca reghineană le obține în relația ofertant cultural - utilizator, întregul colectiv al bibliotecii reghinene a fost felicitat. La mulți ani tuturor acelora care iubesc cartea: bibliotecari, cititori, scriitori, editori!

Lasă un comentariu