Una pe față, două de dos!

Distribuie pe:

Alegerea primarilor într-un singur tur de scrutin a produs vii reacții critice ale societății civile și ale unor politologi. Politologul Cristian Pârvulescu, președintele de onoare al Asociației Pro Democrația, referindu-se la slaba legitimitate a acestei legi, consideră că ea „oferă o putere enormă pe care o capătă liderii locali". Cel mai mult, în Ardeal, are de câștigat, prin această lege plină de capcane, UDMR, știut fiind că maghiarii, în localitățile cu populație mixtă, merg unitar, pe un singur candidat, în timp ce românii, orgolioși, dezbinați, situați doar pe interese de partid, depun mai mulți candidați, împărțindu-și voturile, risipindu-le, în bătălii de culise, în loc să le pună, cum se zice, într-o singură căciulă! Apărând interesele baronilor locali, dar, mai ales, ale UDMR, refăcând, neoficial, USL, prin votul lor, parlamentarii PSD și PNL „îi favorizează, astfel, doar pe edilii aflați în funcție, speriați de cele întâmplate la alegerile prezidențiale din 2014, când Victor Ponta a obținut, în primul tur, 40,44%, Iohannis doar 30,37%, iar în ciuda faptului că «meciul» părea câștigat, decisiv, de premier, la 16 noiembrie situația s-a schimbat radical și liderul PSD a pierdut la o diferență apreciabilă"

 

„Îndrăgostit de statul de drept și îndurerat de moartea clinică a opoziției liberale, Victor Ponta a cerut propriei majorități să fie opoziția lui. «Fiți voi opoziția mea - a spus - și îndreptați toate prostiile pe care, cu voie sau fără voie, le-am comis la guvern, din neștiință, din populism, din demagogie! Așa să ne ajutăm unii pe alții!". Gura păcătosului adevăr grăiește

 

După mascaradele puse în scenă, la Palatul Parlamentului, după calcule și interese de partid, lui Klaus Iohannis încep să-i pună crosa la patină, chiar senatori și deputați din interiorul PNL, care, dezamăgiți că s-au întors cam „cu buzele umflate de la Cotroceni", sprijină chiar o campanie de presă împotriva lui, echivalentă cu un avertisment.

 

„Procurorii DNA au propus luarea măsurii arestării preventive, în lipsă, pentru 30 de zile, față de fostul deputat Marko Attila, secretar de stat la Secretariatul General al Guvernului la data comiterii faptelor, în dosarul ANRP". Cum va fi „arestarea în lipsă", doar ei știu. Și de ce, oare, abia acum s-au trezit, după ce insul a șters putina și a primit, la Budapesta, frățească ocrotire sub aripa premierului Viktor Orban? n Aflat la Roma, Klaus Iohannis a reacționat, după ce Senatul României l-a ales pe Radu Boroianu mai mare peste ICR (Institutul Cultural Român), considerând că alegerea lui „s-a făcut pe șest".

Surse: Machiavelli.ro, Agerpres, Radio România Actualități.

 

Lasă un comentariu