Ciolacu: Cotele consumului de droguri în școli încep să crească; trebuie să avem un program coerent

Distribuie pe:

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, marți, că încep să crească cotele consumului de droguri în școli, subliniind că va avea discuții și cu ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, pentru ca la începutul anului de învățământ să existe un program coerent în ceea ce privește această problemă.

“Nu avem încă un flagel în ceea ce privește bullying-ul sau violența, în schimb încep să crească cotele în ceea ce privește consumul de droguri în școli și nu trebuie să ascundem acest lucru, trebuie să vorbim despre el, trebuie psihologi în învățământ, în școli, care să ajute copiii care au căzut în această tentație, pentru că vorbim, totuși, de niște copii, niște adolescenți. Trebuie ajutați să depășească cât mai repede. Nu sunt o paria a societății. Dimpotrivă, dezvoltarea aduce și astfel de lucruri. Statul român are obligația de a interveni și de a face tot efortul. O să avem o discuție și cu domnul ministru de Interne și eu cred că putem începe pe 15 septembrie sau când începe noul an școlar să avem un program coerent în ceea ce privește consumul de droguri în școli, mai ales în zonele urbane aglomerate”, a declarat Ciolacu, la Ministerul Educației, după o întâlnire de lucru cu ministrul Ligia Deca.

El a adăugat că, în perioada următoare, mai ales în condițiile în care este vacanță, ar trebui ca Ministerele Educației și de Interne să vină cu soluții privind prevenția violenței în școli.

“Ar trebui, împreună cu Ministerul de Interne, mai ales în această perioadă de vacanță, să n-o pierdem, să nu venim numai când începe școala să facem modificări. Trebuie să profităm de această perioadă de vacanță și să acoperim cât mai bine violența în școli, nu să intervenim numai atunci când se întâmplă ceva. Partea de prevenție este mai importantă decât intervenția propriu-zisă. Să nu ne mai ascundem. N-avem violențe foarte mari. Vedem cu toții că suntem campioni la știri negative, când există ceva negativ în lume sau în România, sunt primele știri care încep buletinele de știri”, a arătat prim-ministrul. (Agerpres)

Lasă un comentariu