Registrul de bani personali îi transformă pe angajați în deținuți la locul de muncă, iar pe angajatori în gardieni

Distribuie pe:

Solicit public Ministerului de Finanțe să prezinte dovezile că registrul de bani personali a fost introdus în legislație la solicitarea patronatelor. Avem dreptul să știm ce patronat a solicitat așa ceva sau dacă aruncarea vinei pe patroni este doar o minciună ordinară care să justifice distrugerea capitalului autohton.

Această invenție oribilă a Guvernului Ponta are ca efect creșterea excesivă a birocrației, dând peste cap întreprinzătorii români. Mediul privat autohton se confruntă astfel cu un tip de măsură care afectează grav drepturile și libertățile angajaților și totodată impune o relație angajat - angajator bazată pe control și suspiciune.

În plus, această prevedere este neconstituțională, încălcând art. 53 din Constituția României și transformându-i pe angajați în pușcăriași la locul de muncă, supuși unui tratament umilitor și aberant, iar pe angajatori în gardieni. O altă încercare de a-i transforma pe angajați în deținuți fără drepturi la locul de muncă a fost făcută în 2007, dar a fost corectată de Parlament prin lege pe motiv de neconstituționalitate.

Sumele pe care ANAF vrea să le verifice la angajați sunt derizorii și mută atenția dinspre marea evaziune pe care ANAF nu are curajul să o atace. Efectul este însă dezastruos: înrăutățirea dramatică a condițiilor de funcționare atât pentru angajator, cât și pentru angajat.

Lasă un comentariu