Tigrii în finala Ligii Naționale!

Distribuie pe:

Vicecampioana BC Mureș s-a calificat în finala Ligii Naționale de baschet masculin, miercuri seara, după ce a învins-o pe Steaua CSM Eximbank București cu scorul de 88-70 (20-15, 20-17, 27-12, 21-26), în Sala Sporturilor din Tg.-Mureș. BC Mureș s-a impus cu 3-0 la general în semifinala desfășurată după sistemul cel mai bun din cinci meciuri. Mureșeni câștigaseră primele două meciuri chiar la București, cu 93-97 și 94-90. În meciul al treilea, Steaua nu a condus decât în primele două minute, cu 3-2 și 5-3, iar apoi BC Mureș a controlat clar jocul, iar cu zece minute înainte de final avea un avans categoric, 67-44. Tripleta Ousmane Barro, cu 15 puncte, 7 recuperări, Filip Adamovic, 19 p, 4 rec., 7 pase decisive, Vaidotas Peciukas, 20 p, 3 rec. a fost decisivă pentru soarta victoriei mureșenilor. De la oaspeți cel mai bun a fost Titus Nicoară, cu 22 puncte și 9 recuperări, alături de Bill Amis, 18 p, 9 rec.

BC Mureș: Peciukas 20 (5×3), Adamovic 19 (5×3), Barro 15, Ivanovic 12 (2×3), Dykes 10 (1×3), Gajovic 9 (2×3), Lázár 3, Tudor, Căpușan, Polyák, Barabási, Jakab.

Vaidotas Peciukas (BC Mureș): „Toate cele trei meciuri au fost grele împotriva Stelei, dar am învins. Sunt bucuros de prestația mea. Nu m-aș fi așteptat să învingem la asemenea diferență, dar am prins o zi excelentă din afara semicercului, și nu am încetinit nici o dată ritmul. Dacă aș avea preferințe în privința adversarului din finală, aș prefera Ploieștiul, deoarece avem o revanșă față de ei, după înfrângerea din finală de acum doi ani."

Audrius Prakuraitis (BC Mureș): „A fost un meci greu de la început, dar am reușit câteva aruncări foarte dificile prin Adamovic și Peciukas. Ambele echipe au preferat să joace mzi defensiv, știam din sezonul regulat și din cupă că dacă îi ținem la 65 de puncte putem câștiga. Nu a fost așa, deoarece când am trimis back up-urile pe teren au revenit imediat. Am decis să trimit înapoi primul cinci pentru că fanii au venit să vadă show. Băieții s-au luptat exemplar, au fost câțiva dintre ei un pic accidentați, dar am reușit un meci excelent din afară, chiar dacă astăzi aruncările libere nu au funcționat așa cum trebuie."

În finală, BC Mureș o va întâlni pe campioana CSU Asesoft Ploiești sau pe Energia Tg. Jiu. Trei ani la rând obținem o medalie în Liga Națională, plus un argint în Cupă, performanță de invidiat!

Lasă un comentariu