ÎNTÂLNIREA TINERILOR LICEENI

Distribuie pe:

Din inițiativa preotului inspector Păunel Juchi, la Arhiepiscopia Ortodoxă Română Alba Iulia, săptămâna trecută, joi, 6 mai 2015, la Liceul Tehnologic „Electromureș" din Târgu-Mureș a avut loc întâlnirea tinerilor liceeni din municipiul nostru.

În deschiderea acestei prime acțiuni a tinerilor liceeni, profesoara Mihaela Belean spunea: „Fiecare acțiune de acest fel va aduce rezultate pentru tineri și societate," după care au fost prezentați oaspeții la această reuniune: inițiatorul acestui proiect, preotul Păunel Juchi, inspectorul de specialitate preot Dorin Chiorean la ISJ Mureș protopopul Târgu-Mureșului Olimpiu Zăhan, preotul Iustin Miron, stareț al mănăstirii Oașa, și preotul Pantelimon Sușnea, de la aceeași mănăstire. În cuvântul său, preotul inspector Păunel Juchi spunea: „Doresc să vă mulțumesc pentru invitația de a fi aici și de a vorbi despre valoarea timpului, la vârsta tinereții, alături de dumneavoastră și de minunații părinți Iustin și Pantelimon, cei care vor vorbi despre valoarea timpului de la vârsta tinereții. Vă mulțumesc încă o dată pentru primirea la acest moment deosebit și vă transmit tuturor urările de bine și de sănătate ale Preasfințitului Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei."

Aceste întâlniri au ca scop să apropie tinerii de școală și de biserică. Aceste întâlniri s-au desfășurat în întreaga Arhiepiscopie și în județul Mureș, iar de această dată chiar în municipiul Târgu-Mureș. Așa cum se spunea la această primă întâlnire, se speră să fie un început bun și rodnic, deoarece aceste activități se vor regăsi în serile duhovnicești care se vor organiza în parohii, apoi în taberele de vară organizate de Arhiepiscopie.

În cuvântul său, profesorul Selyem Zoltán, director adjunct al Liceului Tehnologic „Electromureș", spunea că „este o onoare pentru noi a fi gazda acestui eveniment. Eu personal cred că orice activitate de acest fel este binevenită. Alături de școală, biserică, este un partener important în viața elevilor. Sper ca toți să vă simțiri bine și vă mulțumesc."

Despre timpul tinerilor au vorbit preotul Pantelimon și preotul Iustin Miron. Aceștia au vorbit despre felul cum este folosit timpul și când acesta este o problemă pentru noi.

După aceste momente, au fost organizate ateliere de lucru, după care au fost trase concluzii, iar în încheiere elevi din mai multe școli au prezentat un scurt program artistic.

La eveniment au participat cadre didactice și elevi de la Colegiile „Alexandru Papiu Ilarian", „Unirea", „Vocațional de Artă", Pedagogic, Agricol, Sanitar etc. și elevi de la școlile gimnaziale „Mihai Viteazul", „Bernady Gyorgy", „George Coșbuc", „Liviu Rebreanu", „Al. Ioan Cuza" etc.

 

Lasă un comentariu