„Să ne cinstim eroii, în Ațintiș"

Distribuie pe:

În data de 21 mai, dată cu triplă însemnătate în acest an: Înălțarea Domnului, Ziua Eroilor și Sfinții Împărați Constantin și Elena, în comuna Ațintiș s-au reunit reprezentanții Primăriei Ațintiș, ai Școlii Gimnaziale Ațintiș și ai Bisericii Ortodoxe și Catolice pentru a comemora, printr-o slujbă de pomenire, eroii care și-au dat viața pentru apărarea patriei noastre. Cu această ocazie, Primăria Ațintiș, reprezentată de domnul primar Halmagyi Zoltan, a arborat Drapelul Tricolor în centrul localității, alături de Monumentul închinat eroilor care au plătit cu viața lor independența României în cele Două Războaie Mondiale. La slujba de pomenire au participat preotul paroh al Bisericii Ortodoxe din Ațintiș, Laurențiu Pompei, și preotul paroh al Bisericii Catolice din Ațintiș, Jidveian Ioan.

D-na director prof. Ana Lup a început programul artistic prin citirea unei poezii emoționante, despre care se spune că a fost găsită în ranița unui soldat mort la datorie în Primul Război Mondial, intitulată „Nu plânge, Maică Românie!"

Școala Gimnazială Ațintiș, condusă de d-na director profesor Lup Ana, a prezentat un program artistic compus din cântece patriotice și poezii, program pregătit de domnul profesor Ioan Șopterean. Au mai participat la program prof. Viorica Banea, prof. Valer Deteșan, prof. Csegoldi Mihaela, prof. înv. primar Olivia Mocan, prof. înv. primar Diana Tocaciu, alături de clasele lor.

Lasă un comentariu