Ştiinţă şi... Religie

Distribuie pe:

„Nu mor decât cei ce se nasc şi întrebarea se pune cum e mai bine, să te naşti, dar să mori, sau să nu te naşti deloc, dar nici să nu mori. Eu zic că e mai bine să te naşti; iar în ceea ce priveşte decizia când urmează să mori, noi cunoaştem puţin din măsurile lui Dumnezeu".

Marin Preda (1922-1980), academician, nuvelist, scriitor, director de editură, deputat în Marea Adunare Naţională a României. Viaţa din armată este descrisă în operele Delirul şi Viaţa ca o pradă. Merge în Vietnam şi China într-o excursie care-l impresionează foarte mult, dar îl şi inspiră în operele sale. În 1956 primeşte premiul de Stat pentru romanul Moromeţii. Romanul Marele singuratic, primeşte premiul Uniunii Scriitorilor pe anul 1971. Traduce împreună cu Nicolae Gane romanul lui Fiodor Dostoievscki: Demonii. În anul 1974 este ales membru corespondent al Academiei Române. În 1980 publică ultima sa carte Cel mai iubit dintre pământeni. Este ales deputat în Marea Adunare Naţională şi spre surpriza tuturor moare în anul 1980, crezându-se că a fost asasinat de securitate. Este înmormântat pe Aleea Scriitorilor din Cimitirul Bellu.

***

„Darul pe care-l am de la Dumnezeu este potenţialul meu. Darul pe care-l am pentru Dumnezeu este ceea ce fac eu cu acest potenţial".

John C. Maxwell (1947-), Cel mai respectat leader mondial în leadership. Autor best-selling al New York Times - 60 de cărţi vândute în 20 milioane de copii. Vorbitor legendar în campanii din Fortune 500, guverne străine, Academia Militară U.S. de la West Point şi în Naţiunile Unite. A echipat peste 5 milioane de oameni în peste 153 de ţări cu training-uri de leadership.

***

„Dumnezeu ţi-a dat o faţă, iar tu îţi faci o alta".

Wiliam Shakespeare (1564-1616), cel mai mare scriitor al literaturii de limbă engleză, dramaturg, poet englez. El este adesea numit „Poet naţional al Angliei" sau „Lebăda de pe Avon". Opera sa a fost alcătuită din 38 de piese de teatru, 154 de sonete, 2 lungi poeme narative, precum şi alte multe poezii. Piesele lui de teatru au fost traduse în aproape fiecare limbă vorbită şi sunt jucate mai des decât cele ale oricărui dramaturg. Piesele lui de început au fost în special comedii şi drame istorice, genuri pe care el le-a ridicat la punctul de maxim de rafinament şi artă până la sfârşitul secolului al XVI-lea. Tragediile: Hamlet, Regele Lear şi Mecbeth sunt considerate cele mai strălucite lucrări în limba engleză. Moare în anul 1616, iar pe piatra sa funerară scrie următorul epitaf: „Binecuvântat să fie cel ce lasă în tihnă aceste pietre şi blestemat fie cel ce-mi mişcă oasele".

„1001 CUGETĂRI"

Lasă un comentariu