Nimeni nu este mai presus de lege

Distribuie pe:

Augustin B., din satul Urisiu de Jos, comuna Chiheru, a depus, la redacția ziarului „Cuvântul liber", o petiție prin care solicită să efectuăm o anchetă în comuna Chiheru, pentru a constata nelegiuirile ce se întâmplă în această localitate, unde primarul confundă averea comunei cu propria-i moșie. Petentul reclamă faptul că pășunea din izlazul comunal nu poate fi folosită de locuitorii comunei, fiind arendată de primar unor apropiați, în baza unor contracte ilegale, pentru obținerea unor subvenții pe care le împărțeau între ei. Pășunea comunală, în suprafață de 500 de hectare, a fost închiriată pe o perioadă de peste 10 ani numiților Tatar Vasile și Cioloca Iuliu, angajați ai Primăriei din Chiheru de Jos, în timp ce localnicii nu pot să-și folosească pășunea din proprietatea satului. S-a aflat că averea celor amintiți, inclusiv a primarului, este sub sechestru, dar la ce folosește această măsură? Augustin B. consideră că nimeni nu este mai presus de lege, că nimeni nu s-a născut primar și moare primar, că primarul trebuie să fie alesul tuturor cetățenilor indiferent de coloratura politică…!

Având în vedere că organele abilitate ale statului s-au sesizat de aspectele semnalate, considerăm că, în primul rând, la fel de vinovați pot fi considerați și consilierii comunali care n-au luat măsuri pentru preîntâmpinarea acestor abuzuri. Am luat legătura cu primarul Emanoil Hurdugaci, care ne-a declarat următoarele: „Într-adevăr, s-a demarat o anchetă pentru aflarea adevărului. Eu mă consider nevinovat și tot ce am întreprins a fost legal, în dorința de a atrage bani pentru comună, nu pentru mine. Tot scenariul acesta este o făcătură…".

N.R. Având în vedere că ziarul nostru este independent și imparțial, nu suntem în măsură să dăm verdicte în ceea ce privește vinovăția unei persoane. Avem datoria de a semnala opiniile cititorilor, convinși că Justiția din România este o instituție în care trebuie să avem încredere.

 

Lasă un comentariu