ADIO, DEPLASĂRI CU „IA-MĂ, NENE"!

Distribuie pe:

Odată cu intrarea în vigoare, în 8 iunie 2015, a Legii nr. 129/2015 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, publicată în Monitorul Oficial nr. 396, din 5 iunie a.c., statul „la ocazie", la „ia-mă, nene", la „autostop", pe marginea străzii, în speranţa că vom fi transportaţi dintr-o localitate în alta de şoferi binevoitori, contra ceva bănuţi, a devenit inutil.

Noul act normativ prevede amenzi cuprinse între 1.000 şi 5.000 lei pentru persoanele fizice sau juridice care vor efectua, în mod repetat, transport public, contra cost, de persoane sau de mărfuri, fără să respecte regulile impuse, şi anume: „Transportul în regim de taxi sau transportul în regim de închiriere se execută numai de către transportatori autorizaţi, care deţin autorizaţii taxi valabile, în cazul transportului în regim de taxi, sau copii conforme valabile, în cazul transportului în regim de închiriere, eliberate în condiţiile legii, pentru fiecare autovehicul utilizat.

Este interzis transportul public, contra cost, de persoane, cu un autoturism, fără a deţine pentru acesta, după caz, autorizaţie taxi valabilă sau copie conformă valabilă. Este interzis transportul public, contra cost, de mărfuri sau de bunuri cu un autovehicul cu masa maximă autorizată de cel mult 3,5 tone, fără a deţine pentru acesta autorizaţie taxi valabilă". 

Lasă un comentariu