Kovesi: „Contează susţinerea ambasadelor şi CE, pentru că nu te simţi singur în această luptă"

Distribuie pe:

Procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, a declarat joi că susţinerea ambasadelor străine şi a Comisiei Europene contează foarte mult, în contextul în care, de foarte multe ori, cei care lucrează în DNA simt că „se luptă cu morile de vânt'', în condiţiile în care la fiecare două săptămâni apare câte un proiect nou de lege, care, dacă ar fi adoptat, le-ar încurca activitatea.

„A contat şi contează foarte mult. Şi susţinerea ambasadelor străine, şi susţinerea Comisiei Europene. Pentru că nu te simţi singur în această luptă. Vă spun sincer, de foarte multe ori simţim că ne luptăm cu morile de vânt. La fiecare două săptămâni apare câte un proiect nou de lege, apare câte un amendament care, dacă ar fi adoptat, ne-ar încurca în activitate. Cred că semnalul nu este foarte bun. Şi nu mi se pare firesc să opreşti un astfel de amendament doar când există presiune publică. Ar trebui să existe o cenzură în interiorul partidelor care fac astfel de amendamente", a afirmat şefa DNA, într-un interviu pentru „Adevărul'".

Kovesi a susţinut că nu este corect să se scoată infracţiunile de corupţie din categoria celor pentru care nu se poate propune arestarea preventivă. „Ce semnal dai ca politician? Poţi să furi cât vrei, poţi să dai mită cât vrei că nu vei ajunge la puşcărie", a subliniat şefa DNA.

 

 

Lasă un comentariu