România, calificată la CM 2015 (România Serbia: 24-28)

Distribuie pe:

Partida retur s-a jucat sâmbătă în Sala Polivalentă din Cluj Napoca, în prezenţa a peste 7.000 de iubitori ai handbalului. Toate ziarele de sport fredonau prin optimismul lor ca de obicei, că echipa României nu va avea emoţii în privinţa calificării la Mondiale. Vicecampioanele lumii au venit să arate că nu întâmplător sunt pe poziţia a 2-a în lume. Echipa noastră a început jocul, fără ambiţie şi cu marile mutări, chiar şi a aruncărilor de la 7m. Trebuie să amintim că portarul naţionalei s-a accidentat în meciul tur din Serbia în minutul 52, Ungureanu nerevenindu-şi, în poartă fiind tânăra Dedu cu puţină experienţă, dar totuşi având momente bune, în prima repriză. La conducere au alternat ambele echipe şi rezultatul la pauză a fost 12-11.

În repriza secundă, apărând, al treilea portar, circa 20 de minute, în primele cinci minute oaspetele au punctat cinci goluri, scorul devenind 12-17. A făcut - părerea noastră - greşeli în lanţ, iar sârboaicele au condus în min. 49 la cinci goluri diferenţă: 20-25. Speranţa a venit de la Cristina Neagu, care a înscris trei goluri din aruncările de 7 m (fetele noastre erau temătoare să arunce loviturile de 7 m) şi foarte greu a încheiat naţionala noastră, la o diferenţă de 4 goluri, partida: 24-28.

O înfrângere usturătoare, dar s-au calificat româncele la Campionatul Mondial 2015 în perioada 5-20 decembrie, în Danemarca. Sperăm ca echipa noastră să uite repede jocul returului şi să ne facă bucurii în Danemarca. Rezultatele bune la CM vor duce echipa noastră de handbal la jocurile Olimpice din Brazilia în anul viitor. Succes pe un loc pe podium în Danemarca.

Lasă un comentariu