„În România mai este, astăzi, ceva al nostru?"

Distribuie pe:

„Se întreba, deunăzi, un analist politic, care, ulterior, a şi dat următorul răspuns: „Petrolul e al austriecilor. Vapoarele, vândute pe un dolar, sunt ale ciprioţilor, extratereştrilor. Rafinăriile din Ploieşti sunt ale ruşilor, cât şi cel mai mare combinat de aluminiu din Europa, cel de la Slatina. Cele mai întinse terenuri arabile din Banat, lăţindu-se spre Oltenia, sunt ale italienilor.

Firme ungureşti au închiriat terenurile de vânătoare din Transilvania şi au cumpărat o mare parte a terenurilor din aceeaşi zonă a României. Băncile sunt ale grecilor, societăţile de asigurare ale cehilor. Restaurantele ale arabilor". Trist, dar adevărat!

Ceea ce l-a făcut pe un economist să facă un calcul din care rezultă că, capitalul străin extrage anual din România, fără vreo greutate, circa 30-40 de miliarde de euro, în condiţiile în care actualii deţinători străini ai economiei au cumpărat-o de la români cu vreo 5-6 miliarde de euro, adică aproape gratis! Azi-mâine nici pietrişul nu ne mai aparţine! Şi în tot acest timp, într-una din zile, TVR 1 transmitea de la Ţebea un spectacol cu cântece despre Avram Iancu şi iubirea de ţară. În plus, să nu uităm că în perioada când un scelerat minoritar l-a spânzurat pe Iancu, imaginat ca o păpuşă de cârpă şi n-a păţit nimic, fostul preşedinte Băsescu se pupa cu Orban şi Tökés, care cer deschis, pe faţă, Ardealul, pentru care s-au jertfit Iancu şi Horea.

Grele vremuri am ajuns!

Lasă un comentariu