CEI CARE ÎNTÂRZIE APRECIAZĂ TIMPUL GREŞIT

Distribuie pe:

Cercetătorii americani de la Universitatea de Stat din San Diego, citaţi de descopera.ro, susţin că motivul principal pentru care unele persoane sunt mereu în întârziere este simpla apreciere greşită a timpului în care poate fi executată o anumită sarcină, adică o eroare de planificare.

„Studiul nostru, realizat pe 181 de operatori de metrou din New York, a arătat că aceia care preferau să execute mai multe sarcini simultan (multitasking), ajungeau mai târziu la muncă decât colegii lor. Acest lucru se întâmplă deoarece multitasking-ul face metacogniţia (nivelul de conştientizare al unui lucru pe care îl faci într-un anumit moment) mai dificilă.

Cercetarea a descoperit că există şi un anumit tip de personalitate care îi face pe oameni mai predispuşi să întârzie. Persoanele orientate către succes, incluse în tipul A în cadrul cercetării, sunt mai punctuale decât indivizii de tip B, adică persoanele mai relaxate. Mai mult, studiul a arătat că persoanele încadrate în cele două tipuri de personalităţi simţeau trecerea timpului în moduri diferite. Pentru prima categorie, un minut era apreciat la 58 de secunde, iar pentru indivizii din categoria B, un minut avea, în medie, 77 de secunde", explică oamenii de ştiinţă americani.

Pentru a-i ajuta pe cei predispuşi să întârzie să se încadreze mai bine în timp, cercetătorii le recomandă să împartă unele activităţi în mai mulţi paşi, astfel încât să poată estima mai bine cât le va lua să facă anumite lucruri.

Lasă un comentariu