Ştiinţă şi... Religie"

Distribuie pe:

„Primul om care îşi va face din iubire ţară va deveni Dumnezeu. Mai bine e să pierzi lumea, decât să-l pierzi pe Dumnezeu. Vorbim prea mult de Dumnezeu, dar nu vorbim deloc cu Dumnezeu".

Girel Barbu (1952-), scriitor

***

„Niciun dar nu este mai magic decât cel de a fi iubit; acest dar reprezintă mâna lui Dumnezeu pe umărul omului".

Charles Langbridge Morgan (1894-1958), dramaturg, romancier, critic englez. A scris romane psihologice pe tema conflictelor spirituale, a dragostei, a morţii, şi a artei; piese de teatru şi eseuri.

„O carte este singurul loc în care poţi examina un gând plăpând fără să îl distrugi, sau poţi explora o idee controversată fără să îţi fie teamă că îţi va exploda în faţă".

 

***

„La Dumnezeu ajungem printr-un anumit mod de viaţă, nu printr-un anume fel de a gândi".

Cristos Yannaras (1935-), filosof şi teolog grec.

A sudiat filosofia şi teologia la Atena, Bonn şi Paris, iar disertaţia sa de doctorat şi-a susţinut-o la Facultatea de Litere din Paris (Sorbona) şi la Facultatea de Teologie a Universităţii din Tesalonic. Este membru al Academiei Internaţionale de Ştiinţe Religioase şi membru în comitetul director al revistei Concillium. Până în anul 2005 a fost profesor la Institutul de Ştiinţe Politice din Atena şi la Universitatea de Ştiinţe Sociale şi Politice Panteon din Atena. Cărţile lui au fost traduse în mai multe limbi.

„1001 CUGETĂRI"

Lasă un comentariu