VACANŢA ELEVILOR LUDUŞENI

Distribuie pe:

Vineri, 19 iunie 2015, în toate unităţile de învăţământ preşcolar şi preuniversitar din Luduş au avut loc emoţionante festivităţi prilejuite de încheierea anului şcolar 2014-2015 şi începerea vacanţei mari. Emoţiile şi bucuriile copiilor de grădiniţă, ale elevilor de gimnaziu şi ale liceenilor au fost şi ale cadrelor didactice care i-au îndrumat, şi ale părinţilor

care le-au fost sprijin moral şi material, şi ale reprezentanţilor administraţiei locale, care au asigurat, prin alocaţii bugetare, funcţionarea grădiniţelor şi a şcolilor. Toate s-au îngemănat în atmosfera destinsă, de sărbătoare comunitară a festivităţilor, în miile de buchete de flori dăruite educatorilor, în sutele de diplome dăruite învăţăceilor, unii dintre ei olimpici, în alocuţiunile directorilor şi ale invitaţilor de onoare, domnul primar Cristian Moldovan, domnul Ovidiu Dancu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Mureş, ale cuvioşilor părinţi care au binecuvântat întâlnirile. La şcoala ,,Ioan Vlăduţiu'' a fost sărbătorită doamna învăţătoare Mariana Obrejan, cu prilejul ieşirii la pensie. Pentru întreaga activitate, a fost felicitată de conducerea şcolii, de colegi şi de domnul primar Cristian Moldovan.

Vacanţa mare s-ar putea încheia mai repede decât în anii şcolari precedenţi. Dacă recentul demers al Consiliului Naţional al Elevilor va fi acceptat de Ministerul Educaţiei, atunci anul şcolar 2015-2016, va începe la 1 septembrie 2015.

* * *

Unde îşi vor petrece vacanţa mare elevii şi preşcolarii luduşeni? În tabere şcolare? Nu. În excursii şi expediţii? Nu. Unii îşi vor însoţi părinţii în concediile de odihnă, unii vor merge la bunici, iar cei mai mulţi rămân în oraş. Aici, pot alege să participe la activităţile organizate de asociaţiile sportive cu profil de fotbal şi baschet, de ,,Edy Gym Club'' şi ,,Paco Power Gym Club'', adevărate pepiniere de campioni naţionali la Skandenberg, să ia parte la ,,miuţe'' pe cont propriu, desfăşurate în Sala de Sport a oraşului, în sălile de sport ale Şcolii Gimnaziale Nr. 1 şi Liceului Tehnologic, pe terenurile de sport din curţile şcolilor, să alerge şi să facă plajă pe dig. Cei mai mici au

la dispoziţie şase parcuri de joacă, aflate în administrarea Primăriei, spaţiile verzi din preajma blocurilor… Oricum, sfatul specialiştilor este aproape unanim: CÂT MAI MULTĂ MIŞCARE ÎN AER LIBER!

Lasă un comentariu