Campania „UN BAN PENTRU CERŞETOR - PROFIT PENTRU TRAFICANT", în plină desfăşurare

Distribuie pe:

Urmare a lansării Campaniei locale de prevenire a exploatării prin cerşetorie intitulată „UN BAN PENTRU CERŞETOR - PROFIT PENTRU TRAFICANT!" , la data de 03.04.2015, Centrul Regional Târgu-Mureş al Agenţiei Naţionale împotriva Traficului de Persoane şi Direcţia Poliţia Locală Târgu-Mureş au desfăşurat o serie de activităţi de prevenire pentru informarea şi sensibilizarea grupului ţintă cu privire la existenţa traficului de persoane sub forma exploatării prin obligarea la practicarea cerşetoriei.

Astfel, în cele trei luni de implementare au fost desfăşurate 26 activităţi în unităţi de învăţământ din Târgu-Mureş, dar şi din imediata apropiere a municipiului, participanţi la discuţiile pe această temă fiind 979 elevi şi 71 cadre didactice, interesaţi de această temă, cu atât mai mult cu cât au văzut zilnic persoane cerşind în principalele locuri cu populaţie aglomerată din municipiul Târgu-Mureş.

Pe parcursul activităţilor, aceştia au fost informaţi despre cauzele favorizante ale acestei forme de exploatare, dar şi despre măsurile pe care trebuie să le adopte în mod individual în vederea evitării victimizării. În sprijinul informaţiilor transmise de specialiştii celor două instituţii a venit şi pliantul aceastei campanii care cuprinde informaţiile de bază şi numerele de urgenţă care pot fi apelate la identificarea unor cazuri de copii exploataţi prin obligarea la practicarea cerşetoriei.

Direcţia Poliţia Locală Târgu-Mureş a declarat luna iunie „Luna informării şi a prevenirii", prilej de a promova prin activităţi proprii şi această campanie alături de celelalte teme de prevenire care să vină în sprijinul persoanelor comunităţii noastre.

Campania va continua şi în perioada de vară, cu activităţi în spaţii frecventate de publicul larg şi cu acţiuni de informare a specialiştilor din diferite domenii, urmărindu-se astfel modificarea atitudinii opiniei publice, care să nu rămână indiferentă la situaţia minorilor exploataţi prin această formă de către persoanele adulte sau chiar de rude.

Pentru informaţii suplimentare, persoana de contact: coordonatorul Centrului Regional Târgu-Mureş, comisar-şef de poliţie Zaharia Cristina Gabriela, e-mail: anitp.targumures@mai.gov.ro

 

Lasă un comentariu