Donatorii de sânge din Suedia primesc sms când sângele lor salvează o viaţă

Distribuie pe:

Pentru a încuraja donaţiile de sânge, un serviciu suedez care centralizează şi coordonează astfel de activităţi, Blodcentralen, a venit cu ideea de a trimite donatorilor un mesaj, pe telefonul mobil, de fiecare dată când sângele donat de ei ajută la salvarea unei vieţi.

Ideea este menită să atragă mai mulţi donatori de sânge, în condiţiile în care în multe ţări vestice a scăzut destul de mult interesul pentru donarea de sânge. Astfel, fiecare donator va fi informat în legătură cu ce se întâmplă cu sângele pe care l-a donat. Autorii iniţiativei consideră că, în acest mod, donatorii vor realiza că gestul lor a însemnat ceva, a adus o schimbare în bine, a salvat viaţa cuiva, lucru care îi va încuraja să mai doneze şi altădată.

Aceste mesaje sunt însoţite şi de date despre stocurile de sânge, pentru a informa oamenii dacă mai este nevoie de sânge, de cât sânge este nevoie sau ce tip. Scopul comunicării este de a face publică importanţa donatorilor şi de a-i face pe ei să înţeleagă ce contribuţie semnificativă au. Programul propus de Blodcentralen a avut succes în prima fază, cât a fost rulat ca „pilot", acum este folosit de toate serviciile de colectare a donaţiilor de sânge din Suedia.

 

Lasă un comentariu